A GEFCO újrafelhasználható konténereiben szállítják az Airbus repülőgép-alkatrészeit

A GEFCO újrafelhasználható konténereiben szállítják az Airbus repülőgép-alkatrészeit

A GEFCO megállapodást kötött az Airbus-szal, hogy a globális piacvezető repülési és űrkutatási vállalat működése, ellátási lánca még zöldebbé és környezettudatosabbá váljon. A GEFCO több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az újrafelhasználható csomagolások terén. Erre a tudásra építve az Airbus fokozatosan lecseréli eldobható, nem újrahasznosítható csomagolóanyagait környezettudatos, újrafelhasználható és összecsukható konténerekre. Az együttműködés bizonyíték a két vállalat elkötelezettségére a legszigorúbb környezetvédelmi előírások irányába, mindemellett az új megoldás a légiközlekedési szektor hatékonyságának javulásához is hozzájárul.

2019 januárja óta a GEFCO szervezi és szállítja az alkatrészeket az Airbus európai beszállítóitól a vállalat 10 összeszerelő üzemébe, mindezt a szállító vállalat újrahasználható csomagolási megoldásaira építve Franciaország, Németország, Spanyolország és az Egyesült Királyság területén. A projektbe bevont több mint 30 ezer szállítóeszközzel az Airbus szeretné kiterjeszteni a fenntartható megoldásokat minden európai beszállítójára és telephelyére.

Az újrafelhasználható csomagolás lehetővé teszi az Airbus számára, hogy ellátási láncában jelentősen csökkentse az eldobható csomagolóanyagok mennyiségét, valamint az utakon lévő teherautók számát is, mivel az összecsukható dobozok és konténerek használatával optimalizálható a szállító autók kihasználtsága. Ez a megközelítés egybeesik a repülési ágazat jelentős átalakulásával, amely megköveteli a vállalatoktól, hogy folyamatosan javítsák logisztikai teljesítményüket, miközben megfelelnek magas környezetvédelmi előírásoknak is.

A GEFCO hat csomagoláskezelő központja dolgozik napi szinten az újrafelhasználható csomagolások rendelésén, gyűjtésén, berakodásán és szállításán világszerte. Az Airbus szintén együttműködik a GEFCO eszközaudit szakembereivel is, hogy képezze az operatív munkában részt vevő csapatait a csomagoláskezelés terén, valamint megismertesse őket a NETBOX használatával. A NETBOX egy kifejezetten a konténerek mozgásának követésére létrehozott informatikai rendszer, amely valós idejű szállítási információkat nyújt a szakembereknek. Az Airbus beszállítói emellett további képzéseken is részt vehetnek, amelyek segítik a fenntartható csomagolási megoldásokra történő áttérést.

A GEFCO humán és technológiai erőforrásai révén a legmagasabb nyomonkövethetőségi standardokat kínálja az Airbus számára, annak érdekében, hogy az fokozhassa ellátási láncának kontrollját és hatékonyságát, miközben elősegíti a cég folyamatainak fejlesztését a teljes iparágban.