NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Bőséges kínálati paletta

Az Intertranscoop Kft. magyar családi vállalkozás Győrben. Ügyvezetője Ács Vilmos, akinek szakmai tapasztalata hosszú időre nyúlik vissza. A Kisalföld Volánnál a szakmában eltöltött 20 év után, 1990-ben alapította a társaságot.

Eleinte a szállítmányozási tevékenység volt a főprofil, majd fokozatosan saját autókkal bővítették a szolgáltatásaikat. A kezdeti „hőskorszakban”, a magyar vállalkozások előtt teljesen ismeretlen korai piacgazdasági viszonyok között kellett a korábban elsajátított szakmai tudást a gyakorlatba ültetni és sikeresen működtetni. A 90-es években a gazdasági körzetükbe beáramló nagymérvű termelőtőke jelentős szállítási igényt generált, ami keresletoldalról segítette az Intertranscoop eszközeinek eredményes kihasználását.

A társaságra mindig jellemző volt az erőteljes fejlesztés, a modern szakmai irányzatok átvétele, s az ehhez szükséges infrastruktúra kiépítése. Az első logisztikai csarnokukat 7500 négyzetméter területtel 1999-ben építették az autóipar kiszolgálására. Később további 4 raktárcsarnok létesítésével az 5,5 hektáros területük összesen 27 ezer négyzetméternyi korszerű épülettel megtelt. A fejlesztés a mai napig folytatódik: a Győr ipari-kereskedelmi zónájában található, új, 2,5 hektáros területük jelenleg 11 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokkal bővül.

Épületeik széleskörű választékot nyújtanak a megbízóiknak. A 20 négyzetméteres kisraktártól a 6 ezres csarnokig bezárólag tudnak szolgáltatást nyújtani. Ez a bőséges kínálati paletta a tárolási piacon vonzó lehetőség. A csarnokaik korszerű rakodó- és tárolóeszközzel ellátottak. A logisztikai folyamatokat saját fejlesztésű számítógépes szoftver támogatja. Vonalkód-olvasó rendszerükkel a raktári tárhelyek egzakt módon áttekinthetők.

– Mint ismeretes, a logisztikai tevékenység eszközigényes, jelentős tőkét köt le az infrastruktúra. Ezek nálunk csakis korszerű, energiatakarékos anyagok felhasználásával épülnek ki, hasonlóan a raktári eszközökhöz. Az így kialakított infrastruktúra meggyőződésem szerint versenyképesen működtethető. Az Intertranscoop az elmúlt évtizedek megalapozott gazdasági értékeire alapozva további fejlesztésekkel részt vesz a régióban tapasztalható erőteljes gazdasági igények kielégítésében – tette hozzá Ács Vilmos ügyvezető igazgató az Intertranscoop üzleti filozófiájáról.

SAJÁT FLOTTÁVAL ÉS PARTNEREKKEL

A logisztikai folyamatokhoz szorosan kapcsolódik a fuvarozási tevékenység. Saját eszközparkkal teljesítik a JIT-fuvarokat. A raktárba irányuló fuvarok szervezésekor előszeretettel alkalmaznak minősített alvállalkozókat.

Az interjú a NavigátorVilág 2017. októberi számában jelent meg.