Ahol a logisztika elitje találkozik

Ahol a logisztika elitje találkozik

Ez a cikk a NavigátorVilág júniusi számában jelent meg.

Idén 12. alkalommal rendezték meg a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek konferenciáját, amelynek 2018. május 31-én és június 1-jén a tapolcai Hunguest Hotel Pelion adott otthont. A fő téma a digitalizáció, az automatizálás, a jövőbe mutató technológiák voltak. Aktualitásukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy a fórum idén csaknem 300 résztvevővel büszkélkedhetett.

A konferencia egy kerekasztal-beszélgetéssel kezdődött a digitalizációról. Ezután Nyul Attila (Antenna Hungária Zrt.) ismertette a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság logisztikai kihívásait. Őt követte Mayer Zoltán (Ghibli Kft .) és Bodor Árpád (e-track Informatikai Kft .) az áruk védelméről szóló előadásukkal. Majd Maróti Dániel (Pápai Hús Kft .) és Krasnyánszki Sándor (Cola Trans Kft .) avatta be a hallgatóságot a Pápai Hús sikertörténetébe. Végül Bereczki Balázs (Pernod Richard Hungary Kft .) elmondta, hogyan lehet win-win módon zárni az ellátási láncban felmerült helyzeteket. A délután folyamán a résztvevők több workshop közül választhattak.

Az első blokkban raktártechnikai és áruvédelmi témák kerültek előtérbe, míg a másodikban az automatizálásé és a raklapoké volt a főszerep. Idén is díjazták a gálavacsorán azokat a klubtagokat, akik az elmúlt időszakban a logisztikai szakmáért kiemelkedő munkát végeztek, ami a hazai szakma számára is példamutató. Ezúttal ezt a kitüntetést Mayer Zoltán (Ghibli Kft .) és Kiss Ádám (Jungheinrich Hungária Kft .) kapta a Logisztikai Csapatbajnokságban vállalt vezető szerepükért. A belépő új tagok is elismerésben részesültek, továbbá a Logisztikai Csapatbajnokság győztes csapatait (ld. 1. képünkön. A szerk.) illető 1 millió forint összértékű díjakat is ünnepélyes keretek között adták át. A Levegő Munkacsoport és a klub közös környezetvédelmi elismerése, a Radó Dezső-díj idén Farkas Gergelyt (GLS Hungary Kft .) illette.

A másnapi programban Stef Corne lis (Transport&Environment) a fenntartható közúti árufuvarozásról tartott előadást, majd Katona Tamás (Berton Világítástechnika Kft .) a megfelelő raktárvilágításról és Sóvári János (Jungheinrich Hungária Kft .) a jövő energiatárolásáról beszélt. Ezt követően Tari Annamária pszichoterapeuta avatta be a hallgatóságot az X, Y és Z generációk közötti különbségekbe. A konferencia második napja egy pódiumbeszélgetéssel zárult, ahol Risztov Éva mesélt pályafutásáról (ld. 2. képünkön. A szerk.). A sikeres konferenciasorozat a hazai szakmai életben egy kivételes lehetőség arra, hogy a gyakorló szakemberek megosszák egymással az aktuális, napi problémáikat vagy az őket foglalkoztató stratégiai kérdésekben eszmét cseréljenek. A konferencia másik erőssége, hogy értékes szakmai kapcsolatok születnek a rendezvény ideje alatt, amelyekkel a logisztikai szakemberek egy közösséggé fejlődnek.

KLUBNÉVJEGY

A logisztikai szakma fejlődésének elősegítésére olyan önkéntes és emberi kapcsolatokon alapuló közösség jött létre a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjában, ahol a tagok egymást segítve törekednek arra, hogy a munkájuk könnyebbé, eredményesebbé és professzionálisabbá váljon. A klub keretei között biztosítják az egymástól tanulás lehetőségét: szakmai kérdéseket vitatnak meg, személyes találkozókon tanácsot adnak, megoldási javaslatokat, recepteket tanulnak, és azokat a saját vállalati folyamataikba helyezik át, ezzel gyűjtve könnyen elérhető gyakorlati tudásbázist.

VIP-est

Május 30-án a klubtagok részt vehettek egy zártkörű VIP-esten, amelyen Ligetfalvi Gábor gazdasági szakértővel, Török Zoltánnal, a Raiffeisen Bank vezető elemzőjével és dr. Feledy Botond külpolitikai szakértővel folytathattak bizalmas beszélgetést a globális trendekről és a hazai kilátásokról.