NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A TimoCom véget vet a zűrzavarnak: közlekedési korlátozások ingyenes portálon

Európa országaiban a közlekedési korlátozások más-más úthálózatokra, utakra és autópálya-szakaszokra vonatkoznak, és ezen felül is eltérő időtartamokra. A TimoCom létrehozta az európai közlekedési korlátozások áttekinthető portálját, a TimoCom TruckBant, amely a kezdetektől fogva 14 nyelven elérhető.

Csak vegyük szemügyre a németországi közlekedési korlátozások szabályait, gyorsan megállapíthatjuk, hogy milyen fontos téma ez! Ott például vasárnapokon és ünnepnapokon 0–22 óráig nem közlekedhet 7,5 t feletti össztömeggel rendelkező gépjármű, illetve utánfutós sem. Azok a járművek, amelyek meghatározott árucikkeket szállítanak, azonban kivételt képeznek. Az előírások megszegése 120 euró pénzbírságot von maga után. Amennyiben a szabálysértést nem a jármű tulajdonosa követte el, akkor a bírság mértéke akár 570 euró is lehet. Ezeket a körülményeket a nyári vezetési tilalom tovább nehezíti. E szerint a 7,5 tonnát meghaladó össztömeggel rendelkező és az utánfutós tehergépjárművek július 1-jétől augusztus 31-éig, szombatonként 7–20 óra között bizonyos autópályákon és főutakon nem közlekedhetnek.

Azt gondolnánk, hogy mivel minden európai országban sajátos közlekedési korlátozások vannak érvényben, ezért nehéz ezeket észben tartani. Valóban komplikált, ha a nyár folyamán, a szünidőben aktuális nemzetközi közlekedési szabályokat is hozzávesszük. Így vélekedett Európa legnagyobb fuvarozói platformja, a TimoCom is, éppen ezért létrehozta az Európa-szerte érvényben levő közlekedési korlátozások ingyenes portálját, a TimoCom TruckBant. Itt bármikor, gyorsan minden szükséges információ megtalálható a szállítmányozással vagy a logisztikával kapcsolatban, és 14 nyelven informálódni lehet az Európa-szerte érvényben levő hétvégi, nyári és szünidei közlekedési korlátozásokról. Ehhez csupán a megfelelő dátumot és országot kell kiválasztani, és az érvényben levő korlátozások strukturált nézetben jelennek meg.

A TimoCom TruckBan különösen érdekes lehet a fuvarszervezők és a gépjárművezetők számára. Ez a portál tehát támogatómédiaként szolgál az útvonal-tervezéshez, és a mobileszközökre való optimalizálásnak köszönhetően hasznos információforrást biztosít minden sofőrnek Európa útjain.

További információkat a TimoComról itt találhat: www.timocom.hu.
A TimoCom TruckBant itt érheti el: www.truckban.info.

A cikk a NavigátorVilág 2017. márciusi számában jelent meg.