„Egy nyelvet beszélünk az új tulajdonosunkkal”

NavigátorVilág
Ne akarjon a vasút évi 3000 tonnát 50 kilométerre elvinni, mert nem lesz versenyképes, ezt végezzék a közutas kollégák, ők viszont ne akarjanak Magyarországról német kikötőkbe évi 300 ezer tonnát elszállítani, mert erre meg a vasút sokkal alkalmasabb – fogalmazza meg határozott véleményét a Pultrans Vasúti Szállítmányozási Kft. ügyvezető igazgatója. Turi Gábor úgy látja: vasutasoknak és közutasoknak nem egymás ellenében, hanem közösen kellene dolgozni a megbízók minél színvonalasabb kiszolgálásán. „Ez személyes és szakmai célom”– teszi hozzá. SZÖVEG: DÉKÁNY ZSOLT Turi Gábor, a PULTRANS Vasúti Szállítmányozási Kft. ügyvezető igazgatója – Miként látja a Pultrans helyzetét a mai szállítmányozói piacon? – A szakmának, versenytársainknak és kollégáinknakszóló fő üzenetünket úgy fogalmaznám meg, hogy a működésünkre egyszerre jellemző a nagyfokú stabilitás és a változásokhoz való rugalmas, gyors alkalmazkodás. Ez a kettő látszólag ellentmond egymásnak, a cégünk 1990-es alapítása óta eltelt majd’ három évtized ugyanakkor arra bizonyíték, hogy mégiscsak egy megvalósítható gyakorlatról beszélünk, a Pultrans történetében legalábbis folyamatosan nyomon követhető ez a párhuzamosság. – Mivel támasztaná alá az egyiket, illetve a másikat? – Az állandóságot mutatja, hogy 28 év alatt én vagyok a társaság második ügyvezetője, a jelenlegi a második irodánk, és ugyanazt a tevékenységet végezzük. Igaz, kicsit az arányok eltolódtak: amíg korábban 95 százalékban

A kereslet stabil, és növekszik

NavigátorVilág
Wáberer Lívia 2018. február elseje óta ismét betölti a BILK Logisztikai Zrt. vezérigazgatói posztját, amelyet kislánya születése és gondozása miatt adott át egy időre Czakó Gézának. Visszatérése Magyarország legnagyobb egybefüggő logisztikai raktárvárosának élére ugyanolyan feszített időszakra esik, mint amilyent a részvénytársaság akkor élt meg, amikor először vette át az irányítást: 2012-ben a logisztikai park legjelentősebb, csaknem 30 ezer négyzetméteren aktív bérlője költözött át másik ingatlanba, és hiányát rövid időn belül pótolni kellett. Most a BILK egy nyilvános aukció során lebonyolított akvizíció eredményeképpen 7,4 hektárral, több, mint 10 százalékkal növelte meglévő területét, és máris megkezdődtek az ingatlan hasznosításának előkészületei.

Cél a pontosság és a könnyű kezelhetőség

NavigátorVilág
A 2017-es év bővelkedett változásokban. Az iData Kft . felismerve ezeket  szinte azonnal reagált új fejlesztésekkel, illetve adta meg a megoldásokat a  felmerült új ügyféligényekre – tudtuk meg Szabó Lajos ügyvezető  igazgatótól.

Digitális dokumentumok

NavigátorVilág
Levált a cipő sarka, és a visszacseréléshez nincs meg az eredeti blokk?  Minden vásárlás alkalmával használva a DOQdrive-ot a papíralapú számlák  digitalizálhatók, és az elektronikusan is eredetinek minősülő másolatokkal  a vásárlói jogok maradéktalanul érvényesíthetők. Ezzel a szolgáltatással a DO-Q-MENT kilépett a B2B-szektorból. Ennek hátteréről kérdeztük Hortobágyi Ágoston ügyvezető igazgatót, és jutottunk az  evangelizációs szemléletformálás válaszáig. Hortobágyi Ágoston, a DO-Q-MENT ügyvezető igazgatója – Miért nyitottak az új szolgáltatásukkal a magánszemélyek felé? – Ahhoz, hogy a cégek felismerjék az innovatív rendszerünk, a 2015-re fejlesztett, papírmentesítő, de jogilag eredeti dokumentációkat megőrző Green Archive előnyeit, szükség van egy megygyőző belépőre, és az elmúlt időszak tapasztalata alapján ez a döntéshozók magánszemély énje. Mondhatni, sosem logó beszélget logóval, hanem ember emberrel. Ha viszont a cégvezetők a saját bőrükön tapasztalva, a most szeptemberben piacra dobott DOQdrive mobilapplikáció használatával megértik az archiválórendszer informatikai és jogi lényegét – úgy a biztonságot, mint a hitelességet –, akkor képesek túllépni az afféle gyakorlaton, mint „megszoktuk, hogy 3–4 hét egy fuvarlevél visszaigazolása”. A DOQdrive ugyanis egy egyszerűen és díjmentesen használható mobilalkalmazás, amelynek segítségével bárki könnyedén előállíthatja és tárolhatja digitálisan is eredetinek minősülő dokumentumait (például csekkjeit, blokkjait) és adatait úgy, hogy azok akár egy bírósági eljárásban is felhasználhatók. Amint egy ilyen fogyasztói helyzetben a döntéshozók meggyőződnek a digitális dokumentumkezelés egyszerűségéről, gyorsaságáról, biztonságáról és elfogadásáról,

Vége a magányos repülésnek

NavigátorVilág
A gazdaság minden területén egyre nagyobb igény jelentkezik a partneri megoldásokra.

Tudatosan a biztonságban is

NavigátorVilág
Megfelelően képzett szakemberek és biztonsági tervek nélkül komoly károk érhetik a logisztikai cégeket, mégis erre a területre jut a legkevesebb figyelem, ezen spórolnak a társaságok. Hiányzik a tudatosság, pedig  olcsóbb a bűnt megelőzni, mint a veszteséget realizálni, üzente Ujvári  György előadása.

Nem biztos, hogy biztosított

NavigátorVilág
Miért nem térül meg az árukár? Miért kap esetenként az árutulajdonos csak  korlátozott kártérítést? Napi gyakorlatok tapasztalatai alapján a  szállítmánybiztosítás vs. CMR témakörét járta körül előadásában az alkusz  SCHUNCK GROUP Austria GmbH képviseletében Molnár Sándor.

Karácsony anno…

NavigátorVilág
Ahogy telnek az évek, az ember már nem úgy várja a karácsonyt, mint régen, gyermekkorában. Azoknak, akik valaha is hajóztak, talán éppen a hajón töltött ünnepnapok, az úton töltött év végi időszakok változtatták meg a gondolkodását. Amikor a hajón töltötte az ünnepeket, és a család, a barátnő, a feleség helyett a szőrös arcú, de kopasz gépész vagy a köpcös, kerekképű szakács volt az, akivel néhány szót válthatott a hajó szalonjában, amikor – sokszor csak lélekben – megszólalt a csengettyű.

Jelentős piaci szereplő a balkáni szállítmányozásban

NavigátorVilág
A 21 nyerőszám, és a G. Transport 96. Zrt., illetve jogelődje éppen 21 éve alakult. Ebből persze még nem következik egyenesen, hogy a társaság  életében ne lettek volna törések, a vörösiszap-katasztrófa után például  évekig a cég talpon maradása volt a tét. A krízisről, de természetesen a  sikerekről is – amelyekből jóval több volt 21 év alatt – nyilatkozott  lapunknak Kalmár István vezérigazgató.

Fejlesszünk és fejlődjünk!

NavigátorVilág
A legújabb mobilapplikációs trendekről, célzottan a TABLOG alkalmazásról beszélt a közúti és vasúti szállítmányozást támogató rendszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó OLTIS Group cseh cégcsoport 2014-ben létrejött magyar leányvállalatának képviselője.

A Budapest–Belgrád vasútvonal az árufuvarozás szolgálatában?

NavigátorVilág
Noha a finanszírozási szerződésen elméletileg még elbukhat a Budapest– Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának teljes átépítése és erőteljes  kapacitásnövelése, erre azért egyre kisebb az esély, gőzerővel halad az  előkészítés. Vasúti árufuvarozási szempontból a beruházás legnagyobb kockázata, hogy a jelenlegi forgalmi igényekből indultak ki, az  üzemi funkciók elvárt szintjét a MÁV határozta meg, egyetlen más  vasútvállalattal sem egyeztetve róla. 

Piacvezető, erősödő versenyben

NavigátorVilág
A német állami vasutakkal konkuráló áruszállító vasúti társaságok 2016-ban 1,2 százalékponttal növelték piaci részesedésüket az előző évihez képest. Ezzel immár 41 százalékban részesülnek a tonnakilométerre vetített közlekedési teljesítményből – derül ki a legújabb piackutatási elemzésből, amelyet három vasúti szövetség tett közzé. A DB Cargo vitathatatlanul továbbra is piacvezető maradt.

Konténervonatok Kínába

NavigátorVilág
Az „Egy övezet, egy út” miniszterelnöki csúcstalálkozó alkalmából november 27-én, a budapesti Rail Cargo Terminal – BILK-ről útnak indult az első két, közép-európai árukkal megrakott konténervonat Kínába. A transzkontinentális vasúti összeköttetés és a tengeri útvonal létrejötte hosszú évek kemény munkájának a gyümölcse.

Raktár robottechnológiával

NavigátorVilág
A debreceni székhelyű Trans-Sped Cégcsoport a vállalat fejlődése mellett az innovációban is remek példát mutat: a jövőt hozza el Magyarországra. A társaság ugyanis az első olyan hazai logisztikai szolgáltató lesz, amely saját erőből fejleszt automatizált technológiával működő raktárat.
Loading...