NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Az űrmisszió logisztikája: a Gebrüder Weiss szállít eszközöket a rakétaküldetéshez

Az űrmisszió logisztikája: a Gebrüder Weiss szállít eszközöket a rakétaküldetéshez

A Gebrüder Weiss tudományos kísérleti eszközöket szállított a Swedish Space Corporation (SSC) SubOrbital Express rakétaküldetéshez a svéd sarkvidékre, Kirunába. A rakétakilövés tervezett dátuma: november 22.

„Logisztikai szaktudásunkkal támogatjuk a Swedish Space Corporationt, amivel szeretnénk hozzájárulni az űrrepülés további fejlődéséhez. A Gebrüder Weiss számára rendkívül fontosak az olyan jövőbe mutató mobilitási projektek, mint amilyen a rakétamisszió” – mondta Frank Haas, a Gebrüder Weiss vállalati márkastratégiáért és kommunikációért felelős vezetője. A Gebrüder Weiss logisztikai tapasztalatát egy űrhajós Mars-küldetés szimulációja során Izraelben már tavaly bizonyította.

Future of mobility Magyarországon

Magyarországon a Gebrüder Weiss Kft. nagyszabású napelemszállítások professzionális lebonyolítása során 13 tonna napelemet juttatott el hazai és nemzetközi célállomásokra. A napokban bejelentett 10 milliárd forint értékű hazai logisztikai beruházásával pedig hozzájárul a nemzetköri vállalat „Future of mobility” koncepciójának megvalósításához. Az épülő, a legújabb technológiákkal felszerelt raktárcsarnok-együttest fotovoltaikus napelemrendszerek telepítésével teszi fenntarthatóvá, biztosítva ezzel az elektromos meghajtású teherautó-flotta és az elektromos targoncák CO2-mentes töltését.

Az űrmisszióról

Az SSC november 14. és 24. között a Kiruna melletti Esrange rakétabázison hajtja végre a „SubOrbital Express 3 (S1X-3M15)” küldetést, amelynek során 12 kísérletet repítenek az űrbe, hogy megvizsgálják, hogyan viselkednek a súlytalanságban. A rakéta fedélzetén nemzetközi kutatócsoportok által előkészített biogyógyászati, fizikai, csillagászati és biológiai vonatkozású kísérletek zajlanak majd. A misszió célja, hogy ismereteket szerezzen az űrhajósok által a világűrben végzendő kutatásokhoz és munkákhoz. (A fotó forrása: Gebrüder Weiss/Florian Lorenz.)