NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Úton az új digitális korszak felé

Úton az új digitális korszak felé

A TIMOCOM szolgáltatásaival a szállítmányozó- és logisztikai cégek bekapcsolódhatnak a digitalizáció világába. Az idei müncheni Transport Logistic kiállításon az IT-cég „One system. One network. One future.” idei mottójával olyan átfogó rendszert mutatott be új intelligens alkalmazásokkal, interfészekkel és partnerekkel, amely digitálisan támogatja a logisztikusokat a szállítási folyamat minden pontjánál.

Az új interfészek megkönnyítik a vállalatok hozzáférését a TIMOCOM rendszeréhez. Az úgynevezett Smart API-k lehetőséget nyújtanak az ügyfelek számára, hogy meglévő logisztikai szoftverük segítségével csatlakozzanak a rendszerhez. Az idei kiállítást a kétirányú Smart API szállítási megbízások felülete egészítette ki, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy több mint 43 ezer potenciális üzleti partnert érjenek el – a saját logisztikai szoftverük felhasználói felületén keresztül, amely a TIMOCOM rendszeréhez kapcsolódik.

Az európai logisztikában is érvényes a digitalizációra: az interfész egy kulcsfontosságú technológia, és a logisztika része a hálózatépítés. A rendszerbe bevont partnerekkel ma már szinte folyamatos digitális szolgáltatás garantálható, megnyitva a rendszert a jövőben harmadik féltől származó alkalmazásokhoz is. Európa-szerte már 246 telematikai szolgáltatót integráltak a Smart Logistics Systembe. A Cargoclix és a Krone Telematics közreműködésével a TIMOCOM együtt halad tovább a digitalizáció útján, amelyekkel az útvonalhoz kapcsolódó GPS-adatok megoszthatók a rendszeren keresztül. Az új partnerek közé tartozik a Doll + Leiber logisztikai szoftverszolgáltató, a Lavid Software, a Transdata, a C-Informationssysteme és a Logistiqo. Együttműködésük révén a TIMOCOM-ot használó ügyfelek valós idejű adatok alapján képesek tervezni, kezelni és optimalizálni a szállítmányokat, és az árufuvarozási ajánlatok aktív felajánlása is hatékonyabbá válik.

A TIMOCOM teljesen újratervezett és átszerkesztett kezdőoldala bemutatja a rendszer különböző intelligens alkalmazásait (Smart App). A sokféleségen keresztül néhány kattintással biztos kézzel vezeti a több mint 130 ezer felhasználót, és könnyű hozzáférést biztosít a kívánt appokhoz. amelyekre pontosan szükségük van a szállítási folyamat során.

A kiállítással egy időben a TIMOCOM a Smart App szállítási kéréseit is olyan funkcióval bővítette, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy meghatározzák a lépcsőzetes címzettcsoportokat. Ezek a legkisebb körtől (preferált szolgáltatók) a legnagyobbig (a rendszer összes szolgáltatója) állhatnak össze. Mindez időt takarít meg, és a napi folyamatot sokkal gyorsabbá teszi.

Az Európa vezető fuvar- és raktérbörzéjét fejlesztő és üzemeltető informatikai vállalat 2030-ig tervezi, hogy mintegy 100 millió eurót fektet be a Smart Logistics System bővítésébe, és több mint kétszeresére növeli az ügyfelek számát ebben az időszakban. A további nemzetközivé válás során az alkalmazottak száma 300-ról 800-ra nő a következő évtizedben.