NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Nemesdy Ervin a BKK vezérigazgatója 2019. január 24-től

Nemesdy Ervin a BKK vezérigazgatója 2019. január 24-től

A Fővárosi Közgyűlés 2019. január 24-től Nemesdy Ervint nevezte ki a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatójának határozatlan időre, valamint igazgatósági tagjának – a többi igazgatósági tag megbízatásával összhangban – 2019. október 31-ig.

Az okleveles építőmérnök, mérnök-közgazdász a diploma megszerzése után húsz éven keresztül olyan nagy jelentőségű országos feladatok irányításában vett részt, mint az M3-as autópálya, a Ferihegy II. leszállópálya, az M0-ás és az M1-es autópálya építése. Technológiai kérdésekkel foglalkozott, majd a Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után – a kilencvenes évek elejétől – mérnök-közgazdászként fordult a vállalatmenedzsment irányába, több nagyvállalatnál töltött be vezető pozíciót controlling és gazdasági területen.

A főváros érdekében végzett feladatokkal 2012 óta foglalkozik, létrehozója és vezetője volt a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal Főjegyzői Iroda Monitoring-Controlling Referatúrának, amely ma is a fővárosi tulajdonú cégek üzleti terveivel, beszámolóival, közszolgáltatói szerződéseinek gazdasági feladataival foglalkozik, azok elemzését végzi, a szakfőosztályok részére gazdasági szakmai támogatást nyújt.

A hét fővárosi közszolgáltató céget tulajdonló Budapesti Városigazgatóság Holding Zrt.-hez került 2015-ben. Először vezérigazgatói tanácsadóként a szervezet átalakításában vett részt, majd az átalakuló holding gazdasági igazgatója, később vezérigazgató-helyettese lett.

Ezen feladat mellett a holding egyik tagvállalatának, az FTSZV Kft.-nek ügyvezetői feladatait látta el. Irányította a cég reorganizációját, amelynek eredményeként a társaság a Fővárosi Vízművek tulajdonába került.

bkk.hu