Önálló sofőrképzési programot indított a Waberer’s

Önálló sofőrképzési programot indított a Waberer’s

„Tiéd a pálya!”címmel önálló sofőrképzési programot indította Waberer’s november végén. A képzést sikeresen teljesítők nehézgépjármű vezetésére jogosító igazolványt szereznek, és nemzetközi gépjárművezetői tapasztalatra tehetnek szert Európa legnagyobb saját flottájával rendelkező fuvarozó vállalatánál.

A most elindult tréningre többszörös volt a túljelentkezés, így széles körből választhatták ki azokat az elhivatott sofőrjelölteket, akiknek kedvezményes képzést, már a program ideje alatt munkalehetőséget és fizetést is kínál a fuvarozó cég. A tavasszal záruló programra már B kategóriás jogosítvánnyal jelentkezhettek a 21. életévüket betöltött jelöltek, akiknek a képzésért cserébe mindössze annyit kellett vállalniuk, hogy legalább két évig a cégcsoportnál dolgoznak majd.

A sofőrjelöltek a legtapasztaltabb cégen belüli és külsős szakemberektől, modern felszereltségű járműveken szerezhetnek valós tudást, amit azután a nemzetközi árufuvarozásban hasznosíthatnak. A résztvevők, akik a szimulátoros gyakorlás mellett az E kategóriás oktatás során pótkocsival szerelt nyerges vontatót is vezetnek, a biztonságos és gazdaságos vezetés elsajátítása mellett komplex szakmai tudást és piacképes gyakorlati tapasztalatot szereznek Európa egyik legnagyobb fuvarozó vállalatától.A sikeres C, illetve CE vizsgát tett sofőrök teljes fizetéssel és vonzó juttatási csomaggal azonnal munkába állhatnak a Waberer’s kötelékében.

A Waberer’s hazánkban egyedülálló, új képzési programja az eddigieknél hatékonyabb eszköze lehet az iparágban általánossá váló sofőrhiány megszüntetésének. A program sikere esetén a vállalat további hasonló képzések indítását tervezi.