NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új ügyvezető a Rail Cargo Carriernél

Új ügyvezető a Rail Cargo Carriernél

Andreas Hasenfratz-ot nevezték ki a Rail Cargo Carrier Kft. ügyvezető igazgatójává. A 41 éves magyar anyanyelvű szakember a Közép-, Délkelet- és Északnyugat-Európában irányvonatokat üzemeltető,budapesti központú vállalat élére az AUDI AG vasútlogisztikai területéről érkezett.

Andreas Hasenfratz Budapesten született, majd a család Németországba költözését követően a dortmundi műszaki egyetemen szerzett közlekedésmérnöki diplomát. Kapcsolata a Rail Cargo Austria AG-val 2009-ben kezdődött, ahol vállalatfejlesztési projektekben dolgozott, majd az üzemeltetési szervezetben töltött be többféle státuszt 2012-ig.

Új pozíciójában elsődleges feladatának jelölte meg, hogy növekedjen a Rail Cargo Carrier Kft. Európa tíz országában működő leányvállalatainak teljesítménye és hatékonysága. Ennek érdekében célul tűzte ki, hogy azok a leányvállalatok is elérjék az évi 1 millió vonat kilométer vontatási teljesítményt, amelyek még nem teljesítik ezt a versenyképességi indikátort.

A minőség javítása érdekében fontos feladatának tartja a több mint 100 egységből álló mozdonypark interoperabilitásának növelését és a határokon túl is közlekedni képes mozdonyvezetők számának gyarapítását. A leányvállalatok stratégiai irányítását és támogatását továbbra is Budapestről látják el, szorosan együttműködve a Rail Cargo Group többi vállalatával is.