Új LOT-járat Budapestről Londonba

Új LOT-járat Budapestről Londonba
  1. február 19-től a LOT csaknem mindennap két járatot kínálLondon City (LCY) Repülőtérre.

A LOT tovább bővít Magyarországon. A Budapestről New Yorkba és Chicagóba irányuló hosszú távú, illetve a krakkói járatának sikeres elindítását követően elérkezett az idő, hogy a légitársaság London City (LCY) Repülőtérre indítson járatot. 2019. február 19-től a LOT csaknem mindennap két járatot kínál, újonnan vásárolt Embraer 190-es repülőgépeivel.

Az új járat a következő menetrend szerint fog közlekedni: indulás London City felé reggel 7:00 órakor, érkezés 8:45-kor (vasárnap kivételével mindennap). Délután 17:15-kor száll fel a járat Budapestről, és este 19:00 órakor landol Londonban (szombat kivételével). London City Repülőtérről helyi idő szerint 9:15-kor startol a repülőgép és 12:45-kor ér Budapestre, este pedig 19:30-kor indul és 23:00 órakor érkezik.Ez a menetrend lehetővé teszi a budapesti – elsősorban üzleti úton részt vevő – utasoknak, hogy éjszakázás nélkül bonyolítsák le egynapos londoni látogatásukat. A Royal Docks városrészben található London City a brit főváros pénzügyi és üzleti központjához, a Cityhez legközelebb (csupán 9,6 km-re) eső repülőtér.

Emellett a LOT új londoni járata a budapesti utasok számára kiváló alternatívát biztosít a városközponttól távolabb elhelyezkedő repülőterekre (Heathrow, Gatwick, Luton, Stansted és Southend) közlekedő járatokhoz, melyeket jelenleg többnyire diszkont légitársaságok üzemeltetnek. Az új járat elsődlegesen az üzleti utasoknak szól, és a Magyarország, illetve Nagy-Britannia között fennálló üzleti és gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzését is lehetővé teszi.

A viszonylag rövid futópálya és a meredek, 5,5 fokos megközelítési szög miatt a London City Repülőtérre (LCY) történő üzemelés bonyolult manőverezést igényel. Ennek okán az LCY le- és felszállási követelményeinek csupán néhány repülőgéptípus felel meg. A repülőtérre történő üzemelés érdekében a LOT 4 darab új Embraer E-190 típusú, 106 üléses repülőgép beszerzése mellett döntött, melyek legkésőbb 2018 végéig érkeznek meg, közvetlenül a gyártó Brazíliában található központjából.

A járat egy új összeköttetést és nagyobb utasforgalmi kapacitást biztosít a magyarországi utazók számára ezen az útvonalon, hosszabb távon pedig a repülőtéri infrastruktúra és a földi kiszolgálás színvonalának fejlődését és munkahelyteremtést is eredményezhet. A LOT jelenleg 60 főt foglalkoztat Budapesten (a Budapest–New York és a Budapest–Chicago járatok személyzete). A légitársaság bejelentette, hogy 2019 végéig 300 pilótát kíván felvenni a közép-kelet-európai régióból, akiknek egy része Budapesten állomásozik majd. A LOT hamarosan üzleti várót is nyit a budapesti repülőtéren.