NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Június 4-től Desiro motorvonatok segítik a HÉV-közlekedést a H6-os (ráckevei) vonalon

Június 4-től Desiro motorvonatok segítik a HÉV-közlekedést a H6-os (ráckevei) vonalon

Sikeres próbamenet után június 4-től, hétfőtől egy két egységből álló Desiro motorvonat segíti a H6-os (ráckevei) vonal közlekedését. A menetrend nem módosul, valamint a vonatokon a HÉV menetjegyek és bérletek ugyanazokkal a feltételekkel érvényesek, mint a HÉV-szerelvényeken.

A H6-os HÉV menetrendjében az indulási időpontok nem változnak. A jegyek érvényesítésére az ideiglenesen felszerelt, a HÉV-eken alkalmazott jegyérvényesítő készülékek használhatók. A piros színű vonatokon az ajtó nyitása az ajtónyitó gomb megnyomásával lehetséges, a le-, illetve felszállási szándékot megálláskor kell jelezni.

Június 1-én, pénteken sikeresen lezajlott a MÁV-HÉV és a MÁV-START által kidolgozott és hatóságilag engedélyezett próbamenet. A MÁV-START Siemens Desiro típusú dízel motorvonata Soroksári út állomáson haladt át a MÁV-HÉV pályahálózatára. A szerelvény Dunaharasztin át a ráckevei végállomásig közlekedett -bejárva az egész H6-os HÉV-vonalat -, majd a Kén utcai megállónál visszatért a MÁV pályahálózatára. A próbamenet alatt a szakemberek a szükséges műszaki és biztonsági ellenőrzések mellett az utastájékoztatás feltételeit is tesztelték, kipróbálták a hangos és vizuális berendezések működését.