NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Felújították a 3-as metró utolsó szerelvényét is

Felújították a 3-as metró utolsó szerelvényét is

Elkészült a Moszkva közeli Mityistyiben az utolsó, 37. metrószerelvény, amely nemsokára a budapesti 3-as vonalon közlekedik majd.

A felújítást végző Metrovagonmash közlése szerint a metrók korszerűsítésének befejezése, így a 37. szerelvény Magyarországra indítása is megfelel az előzetes időtervnek. A jármű – a többihez hasonlóan – forgalomba állás előtt számos technikai vizsgálaton és részletes finomhangoláson esik át.

A Metrovagonmash összesen 222 metrókocsit újított fel a BKV számára. Kicserélték az utasteret, a vezetőállást és a kezelőrendszereket, megújultak a szerelvényházak és a meghajtás. Ezek következtében 30 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztást értek el, növekedett a megbízhatóság, és csökkent a zajszint a vagonokban.

A 222 kocsi felújításról szóló szerződést 2015 augusztusában írták alá, az első felújított szerelvény két évvel ezelőtt, 2016. május végén érkezett Budapestre, és 2017 márciusának végén állt forgalomba. Az első időszakban több, az ajtóvezérléssel kapcsolatos meghibásodás történt, a Metrovagonmash a projekt vezetőjét is lecserélte 2017 augusztusában. A szerelvényeken a hibákat kijavították, azóta nagyobb meghibásodás nélkül futnak.