A Wizz Air 2018 végén megnyitja új kiképzőközpontját Budapesten

A Wizz Air 2018 végén megnyitja új kiképzőközpontját Budapesten

A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága ma bejelentette, hogy 2018 végén megnyitja új kiképzőközpontját Budapesten. Az új létesítményben 2 új, csúcstechnológiájú teljes, mozgó szimulátor, egy rögzített szimulátor, egy vadonatúj fedélzeti vészhelyzeti evakuációs kiképző egység, valamint a tűzoltás gyakorlására szolgáló „Real Fire Fighting Trainer” egység kap helyet.

A Wizz Air éves szintű több mint 20%-os növekedése mellett a következő évtized során megháromszorozza flottáját, és az új kiképzőközpont lehetővé teszi a légitársaságnak, hogy akár 100 főre növelje napi képzési kapacitását. Ez a szám a jövőben akár napi 250 fő fölé is növekedhet, miközben a képzés szintje a legmagasabb iparági szabványoknak megfelelő marad.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől mindössze pár percnyi távolságra elhelyezkedő új létesítmény a régió legnagyobb, egyben Közép- és Kelet-Európa legfejlettebb légi közlekedési kiképzőközpontja lesz, hatékony és környezetbarát mérnöki megoldásokkal kialakítva. A három szimulátoron és a fedélzeti kiképző egységen túl a 3800 négyzetméteres központban 14 tréningszoba, irodák, egy nagy előtér és közös szabadidős helyiség is helyet kap. A létesítményt a későbbiekben bővíteni is lehet további szimulátorokkal vagy tréningszobákkal, még nagyobb rugalmasságot biztosítva a légitársaság képzési terveinek és növekedésének.