NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártója építhet gyárat Magyarországon

A világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártója építhet gyárat Magyarországon

A Contemporary Amperex Technology Európában gyártana akkumulátorokat, ehhez pedig 3 országot vizsgálnak lehetséges beruházási helyszínként, az elektromos autókhoz használt akkumulátorokat Németországban, Magyarországon vagy Lengyelországban gyárthatja a kínai cég.

A kínai vállalat neve sokak számára ismeretlen lehet, pedig az egyik leggyorsabban fejlődő kínai akkumulátorgyártóról van szó, célja, hogy megelőzze nagy koreai riválisait, az LG Chemet és a Samsung SDI-t, Kínában azt tervezi a vállalat, hogy egy hatalmas üzemet épít, azzal a kapacitással együtt a Contemporary Amperex Technology a világ legnagyobb akkumulátorcella-gyártója lehet.

A Contemporary hamarosan tőzsdére mehet, az IPO-ból befolyó forrás segítségével építenék fel a kínai üzemüket, ott igaz nemzeti bajnokká nőhet, a Toyota, a Nissan és a Honda is mérlegeli, hogy a vállalattól rendeljen akkumulátorokat a Kínában gyártott elektromos autóihoz. Az európai terjeszkedés a kínai beruházás mellett azért lehet fontos a kínai akkumulátorgyártónak, mert azzal helyben tudná kiszolgálni potenciális vevőit, például a BMW-t.

portfolio.hu