NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Üllőn épül Magyarország eddigi legnagyobb logisztikai központja

Üllőn épül Magyarország eddigi legnagyobb logisztikai központja

 Hazai kereskedelmi kapacitásának bővítésén dolgozik az Auchan. Ezt a célt szolgálja az Üllő Airport Logisztikai Központban épülő integrált logisztikai centrum, mely 87 200 négyzetméteres alapterületével a valaha épített legnagyobb ilyen jellegű létesítmény lesz Magyarországon.

A több milliárd forintos zöldmezős beruházásnak az Üllő Airport Logisztikai Központ ad otthont, amely stratégiai helyszínen, az M4 autópálya és az M0 autóút közelében terül el; a páneurópai közlekedési folyosó összeköttetést biztosít Ukrajnával, Romániával és Szerbiával egyaránt. Az épülő új központ kulcsfontosságú a francia tulajdonú nemzetközi kiskereskedelmi lánc magyar vásárlókat kiszolgáló többcsatornás modelljének fejlesztésében. A még idén átadandó üllői létesítmény egyaránt szerepet játszik majd az Auchan meglévő és tervezett új áruházainak élelmiszer- és nem élelmiszer-logisztikájában, valamint a cég országos online kereskedelmi tevékenységének támogatásában.

A logisztikai centrum egyes részeiben külön-külön szabályozható hőmérséklet garantálja a megfelelő tárolási feltételeket valamennyi árucikk számára, legyen szó friss vagy fagyasztott élelmiszerről, textil-, vagy háztartási termékekről. Az új épületek automatizált csomagoló- és szállítórendszerek befogadására is alkalmasak, ezzel még hatékonyabbá válhat a vásárlókat kiszolgáló ellátási lánc. De nem csak a vásárlóknak, az alkalmazottaknak is előnyére válik majd az új központ. Természetes fényben gazdag, komfortos és korszerű munkakörnyezetben dolgozhatnak, és különleges pihenőszobákat alakítottak ki számukra, ahol a munkaközi szünetekben csocsózhatnak, olvashatnak vagy tévézhetnek is.