Korszerűsödő buszparkok

 

forrás: credobus.hu

Tavasztól öt regionális közlekedési központnál jelennek meg azok az új Credobusok, amelyekről januárban írt alá lízingszerződést a Volán Buszpark Kft. a közös ajánlatot tevő Kravtex Kft.-vel és Budapest Lízing Zrt.-vel.A beszerzéssel közel 500-ra nő azoknak a Credobusoknak a száma, amelyeket a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program 2016-os elindítása óta adott át a Kravtex-Kühne Csoport.

A Dél-alföldi, Dél-dunántúli, Északnyugat-magyarországi, Középkelet-magyarországi és Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központoknál üzembe álló buszok közül 72 elővárosi, 28 pedig regionális kivitelű. Az elővárosi Credobus Econell az utasajtóknál lépcső nélküli, alacsony belépésű kialakítású, ezért akadálymentesen használható a kerekesszékkel és babakocsival utazók számára. A regionális Credobus Inovell kényelmes állítható üléseivel közepes távú belföldi viszonylatokon is kellő komfortot biztosít az utasok számára.

A buszokat egységesen nagy teljesítményű klímaberendezéssel szerelik, emellett GPS vezérlésű utasinformációs rendszerrel is ellátják őket, amely az utastérben egy 19 colos monitoron jeleníti meg az aktuális utazási információkat. A modern audio-vizuális utastájékoztatás számos vidéki térségben először jelenik meg a közforgalmú autóbuszokon. Az innovatív, könnyűszerkezetű Credobusok a kedvező üzemanyag-felhasználás és az alacsony károsanyag-kibocsátás kombinációját nyújtják az Euro 6 C emissziós besorolású motorokkal. Az erőátvitelt robotizált sebességváltó biztosítja, amely jelentősen tehermentesíti a járművezetőket a napi munkavégzés során.

A Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Programmal összhangban a Kravtex-Kühne Csoport Magyarországon egyedülálló gyártókapacitást hozott létre, és a hazai buszpiac további növekedésében bízva idén nagyszabású létesítményfejlesztő beruházások bejelentését tervezi.

 totalcar.hu