NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Küszöbön a megállapodás

Ismét tárgyalóasztalhoz ült a BKV Zrt. vezetése a szakszervezetekkel, a 2018-as bérfejlesztés ügyében. A szakszervezetek nagy része számára a bérmegállapodás tervezete elfogadható.

A megállapodás érdekében idén mindennél korábban, már szeptemberben egy asztalhoz ültek a felek. A Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója által tett munkáltatói javaslat, hasonlóan az állami vállalatoknál végrehajtandó bérfejlesztéshez, átlagosan 12% bérfejlesztést, ezen belül 5%-os alapbéremelést, és 7%-os bérfelzárkóztatást irányoz elő. A javaslat tartalmazza a hiányszakmák kiemelését, a bértarifa-rendszer bevezetését, illetve a cafetéria összegének 180 000 Ft-ra emelését. A tervezet szövegét a szakszervezetek képviselői megkapták, többségük már alá is írta.

A bérmegállapodás a BKV Zrt. Igazgatóságának jóváhagyását követően lép hatályba, végrehajtani pedig a Fővárosi Közgyűlés forrást biztosító határozata alapján lehet. Bízunk abban, hogy a gyors megállapodás is mutatja, milyen elkötelezett a BKV vezetése a munkavállalók megtartása érdekében.