NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Intenzív forgalom várható Röszkén és Csanádpalotán

Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható Röszkén és Csanádpalotán egészen január közepéig – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, karácsonyig várhatóan a kilépő oldali forgalom növekszik meg a két autópálya-határátkelőhelyen, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki.

Röszkén a pravoszláv karácsonyt követően, január 7-től a határátkelőhely belépő oldalán számíthatnak várakozásra az utazok, előreláthatóan egészen január 20-ig – tudatta a százados.

Amennyiben a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. A tompai határátkelőhely mellett a röszkei közúti határátkelőhely, valamint a tiszaszigeti és az ásotthalmi átkelőhely vehető igénybe naponta 7 és 19 óra között. A Románia irányába utazók elhagyhatják az országot csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, torlódás esetén Nagylaknál és Kiszombornál is.

MTI