NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Egyeztetést kezdeményeznek a személyszállítók problémáiról

Pencz Zoltán személyszállítási társelnök november 21-i személyes megbeszélése után, az MKFE főtitkára, Somogyi Gábor emlékeztető levélben hívta fel Tóth Andor közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár figyelmét azokra a személyszállító vállalkozásokat hátrányosan érintő problémákra, amelyek megoldása azonnali lépéseket kíván a kormányzati oldaltól.

Somogyi Gábor levelében összefoglalta azokat az ügyeket, amelyeket Tóth Andor a novemberi tárgyaláson az MKFE személyszállítási társelnökével tekintett át. A Pencz Zoltán kezdeményezésére létrejött korábbi megbeszélésen szó esett többek között a személyszállítási piacnyitás aktuális kérdéseiről, az autóbuszvezetőképzés helyzetéről, a január 1-től hatályos 27/2017. (X. 18.) EMMI rendelettel szemben megfogalmazott szakmai kifogásokról, a piacvédelem problémáiról és a budapesti parkolás, valamint a buszos közlekedés megoldásra váró ügyeiről.

Az MKFE főtitkára további egyeztetéseket kezdeményezett a helyettes államtitkárral, és ismét felajánlotta az Egyesület szakmai támogatását a megoldásra váró kérdések mielőbbi rendezése érdekében.