NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Átadták az RCH idei tanulmányi ösztöndíjait

Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO, Elisabeth Ellison-Kramer, Ausztria budapesti nagykövete és Margot Wieser, a Budapesti Osztrák Iskola igazgatónője társaságában tanulmányi ösztöndíjakat adott át az iskola kimagasló tanulmányi eredményeket elért diákjainak. A vállalat tanévenként egymillió forinttal támogatja az iskola tanulóit. A 2011-ben alapított „Rail Cargo Hungaria Tanulmányi Ösztöndíj Program” célja a kiváló eredményt elérő tanulók elismerése és támogatása, a tehetségmenedzsment elősegítése a Budapesti Osztrák Iskolában, erősítve ezzel a Budapesti Osztrák Iskola és a Rail Cargo Hungaria közötti hagyományos együttműködést. Az idei ösztöndíjakkal együtt a piacvezető vasúti árufuvarozó társaság eddig több mint félszáz alkalommal nyújtott anyagi támogatást tehetséges diákok és családjaik számára, hogy  tanulmányaikat a tanintézményben folytathassák.

Elisabeth Ellison-Kramer Nagykövet, Margot Wieser igazgatónő, és Dr. Kovács Imre a díjazottakkal

Elisabeth Ellison-Kramer nagykövet az eseményen méltatta a Rail Cargo Grouphoz tartozó magyar vállalat és az iskola hagyományos kapcsolatát és gratulált az ösztöndíjasoknak, akik teljesítményük elismeréseként kitüntetésben részesültek. Hozzátette: „A Rail Cargo Hungaria egy versenyképes környezetben sikertörténetté nőtte ki magát, amely mindezen túl példaértékű az Ausztria és Magyarország közötti kétoldalú gazdasági kapcsolatok fenntartható és együttműködő jellegét tekintve. Az Osztrák Iskola számára komoly elismerés az is, hogy a Rail Cargo Hungária ennyire elkötelezetten fektet be az ösztöndíjprogramba. Ezúton mondok köszönetet az RCH-nak az iskoláinknak nyújtott támogatásért és egyben reményemet is szeretném kifejezni, hogy az  együttműködés még sok-sok évig tovább folytatódik.

Dr. Kovács Imre az eseményen rámutatott,”bár a vasúti árufuvarozás dinamikusan fejlődő, magas technológiát képviselő iparág, amely kimagasló karrierlehetőségeket kínál a fiataloknak, az ágazat mégis utánpótlásgondokkal küzd Magyarországon, Ausztriában és Európában mindenütt. A piacvezető vállalat ezért az iskolarendszer minden szintjén támogatja az utánpótlás-nevelést”.

Társaságunk számára fontos és jó befektetés a fiatal generációk oktatásának segítése” – folytatta Dr. Kovács Imre. „A Budapesti Osztrák Iskola mellett megállapodást kötöttünk a Szekszárdi Szakképzési Centrummal és a Dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégiummal kocsivizsgáló-képzésről érettségizetteknek. A Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziumában is ösztöndíjprogrammal motiváljuk azokat, akik mozdonyvezetők szeretnének lenni”.

A Budapesti Gazdasági Egyetemmel együttműködésben duális rendszerű képzést valósítottunk meg. A Dunaújvárosi Egyetemen és a Debreceni Egyetemen kreditpontos képzés keretében készítjük fel a vasúti hivatás magas szintű gyakorlására az érdeklődő fiatalokat. Utánpótlás-nevelési céljaink eléréséhez felhasználjuk azokat a tapasztalatokat, amelyeket a Budapesti Osztrák Iskolával való összefogás elmúlt évei alatt szereztünk”.

Dr. Kovács Imre végezetül hangsúlyozta, hogy az együttműködés a vasútvállalat számára az osztrák-magyar gazdasági és kulturális partnerség megerősítését is szimbolizálja.