NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Aláírták az Eger Intermodális Csomópont együttműködési megállapodást

Az 1967-ben átadott egri helyközi autóbusz pályaudvar az évek alatt kinőtte a közlekedési szempontból ideális városközponti helyét. Eger Megyei Jogú Városa úgy döntött, hogy a városfejlesztés és a több közlekedési ág szempontjából is egy intermodális csomópont kialakítása lenne a megfelelőbb.

Ezt a fejlesztési igényt figyelembe véve az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1247/2016. (V. 18.) Korm. határozat forrást biztosít az Eger megyei jogú város vasútállomás intermodális átszálló-kapcsolatinak fejlesztés és P+R parkolók kialakítása című projektre.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a projekt megvalósítására a NIF Zrt.-t jelölte ki. A szervezet a sikeres projektmegvalósítás érdekében Együttműködési Megállapodást kötött Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatával. A megállapodás értelmében megkezdődött a projekt részletes műszaki tartalmának kidolgozására irányuló tervezési eljárások előkészítése.

Nagy Róbert Attila, a NIF Zrt. vezérigazgatója a projekt részleteivel kapcsolatban azt mondta: A jelenlegi ütemezés szerint még ebben az évben elindulhat a tervezési közbeszerzési eljárás, aminek sikeres lefolytatását követően, várhatóan következő év végére már kész tervek állnak majd rendelkezésünkre.