NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Megkezdte működését a DAF új fülkefényező üzeme

November közepén Belgium miniszterelnök-helyettese, Kris Peeters és a PACCAR elnök-vezérigazgatója, Mark Pigott hivatalosan is átadta a DAF Trucks teljesen új fülkefényező üzemét a belgiumi Westerlo városában. Az új létesítmény egy százmillió eurós beruházás eredménye, amely új mércét állít fel a minőség, a hatékonyság és a környezetvédelem terén.

A DAF 1966-ban nyitotta meg westerlói gyárát, amely Belgium legnagyobb vállalatai közé tartozik. Mintegy 2600 dolgozója fülkéket és tengelyeket állít elő közép- és nehézkategóriájú DAF tehergépkocsik számára.

Az új üzem kapacitása háromszáz fülke naponta, azaz hetvenezer évente. Ez ötvenszázalékos növekedést jelent a meglévő fényezőüzemhez képest. A kapacitásnövekedés elősegíti majd a DAF jövőbeli növekedését Európában és világszerte.

A DAF új fülkefényező üzeme a legkorszerűbbek közé tartozik a világon. A gyár létesítésében a Cordeel Company, az Eisenmann és a Dürr is részt vett beszállítóként, amelyek vezető szerepet töltenek be az autóipari fényezőüzemek létrehozása terén.