NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új Renault-k a Waberer's flottájában

2017. október 10-én ünnepélyes keretek között 60 db Renault T vontató beszerzéséről írt alá szerződést a Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. és a Renault Trucks hazai képviselete, a Volvo Hungária Kft. A szerződés eredményeképpen a francia márka visszakerült a belföldi áruszállítással foglalkozó cég több mint 600 járművet számláló flottájába.

A két vállalat közös története hosszú évekre nyúlik vissza, melynek során a Waberer’s és elődcégei, illetve a csoportba később felvásárlás útján bekerült vállalatok összesen több száz Renault kamiont szereztek be és üzemeltettek nemzetközi és hazai viszonylatokban.

Nem ismeretlen számunkra a Renault, hiszen korábban is voltak már ilyen típusú vontatók a flottánkban. A most beszerzett járművek kiválasztását alapos tanulmányozás és hosszú tesztelés előzte meg, így biztosak vagyunk benne, hogy jól választottunk. A megállapodás részeként a jövőben nemcsak 60 Renault, hanem 50 Volvo kamion is érkezik a flottánkba” – mondta el Barna Zsolt, a Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. ügyvezetője.

Az új szerelvények beszerzésével tovább folytatódik a vállalat flottájának diverzifikálása is, melynek köszönhetően tovább csökken az egyes járműtípusoknak való kitettség.

A 13 literes, 480 LE-s középmagas fülkés (SC) T vontatók felszereltsége a legoptimálisabban került kialakításra a belföldi fuvarok, a napi akár többszöri ki-és berakodás elvégzésére, figyelembe véve a gépkocsivezetők kényelmét, valamint a gazdaságos üzemeltetési szempontokat egyaránt.

Volvo Hungária részéről Illés Dávid ügyvezető igazgató kifejtette, hogy a „A Renault Trucks számára stratégiai jelentőséggel bír, hogy Közép-Európa legnagyobb szállítmányozással foglalkozó vállalatcsoportja bizalmat szavazott termékeinek és a hozzá tartozó szolgáltatásoknak”.