Vasúti ágazati csúcstalálkozó a Rail Cargo Hungaria partner rendezvényén

A Rail Cargo Group magyarországi leányvállalatai – Rail Cargo Hungaria, Rail Cargo Logistics – Hungaria, Rail Cargo Carrier, Rail Cargo Operator – Hungaria, Rail Cargo Terminal – BILK, és TS Hungaria – szeptember közepén több mint 150 partnerüket köszöntötték az Óbudai-szigeten megrendezett kötetlen üzleti találkozón. Az esemény egyfajta vasúti csúcstalálkozóvá vált, ahol a MÁV, a GySEV Cargo, a VPE vezető képviselői mellett ott voltak a kikötők, valamint a legjelentősebb magyarországi speditőrök és a termelő nagyvállalatok szakemberei is. A vendégek között volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Dr. Mosóczi László, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára, Ugron Ákos Gábor, és a Magyar Közúti fuvarozók Egyesületének főtitkára, Somogyi Gábor. A rendezvény részvevői áttekintették a nyár folyamán az árutovábbításban tapasztalt nehézségeket és Rail Cargo Grouphoz tartozó társaságoknak a helyzet megoldására tett erőfeszítéseit.

A beszédek sorát Kotiers Román, az RCH CFO-ja nemzetközi kitekintéssel és helyzetelemzéssel kezdte, majd drs. Erik Regter, az RCG Igazgatóságának tagja, az RCH CSO-ja felvázolta a vállalatcsoport aktuális stratégiáját és európai szerepvállalását. Többek között arra is kitért, hogy a vállalatcsoport erőteljesen fejleszti saját erőforrásait is. A vontatójárművek és vonatok kiterheltségének növelése, a mozdonyvezetők bevetésének optimalizálása is azoknak a feladatoknak a része, amelyek megvalósítását a Rail Cargo Group célul tűzte ki maga elé. Egyebek mellett ezek közé tartozik a mozdonyok rendelkezésre állásának növelése a szolgáltatások rugalmasságának javítása érdekében. Drs. Erik Regter végezetül felhívta a figyelmet: ahogyan a közúti fuvarozás területén már bekövetkezett a fuvardíjak erőteljesebb kiigazítása, a vasút áruszállításban sem lehet eltekinteni a fuvardíjaknak a piac követelményeihez igazításától.

Dr. Kovács Imre, az RCH Igazgatóságának elnöke, CEO, beszédében hangsúlyozta, hogy a társaság célja a működés stabilitásának hosszú távon történő fenntartása, a megbízható és minőségi szolgáltatás biztosítása.

Azonban a rendezvény nem csak a partnerekről szólt. Az RCH ugyanis partnerei jelenlétében tüntette ki három munkavállalóját – Bognár Tímea front office szakértőt, Csongrádi Imre békéscsabai kirendeltségvezetőt és Mező Krisztián elegytovábbító szakértőt –, akik az elmúlt hónapokban felkészültségükkel, szakmai elkötelezettségükkel,  az ügyféligényeket maximálisan szem előtt tartva sokat tettek azért, hogy mielőbb megoldást találjanak a nehézségek kezelésére.

A Rail Cargo Hungaria kitüntette a nyári torlódások kezelésében kimagasló munkát végzett munkatársait: Bognár Timeát, Csongrádi Imrét és Mező Krisztiánt. A hátsó sorban balról jobbra: Erik Regter, a Rail Cargo Group Igazgatósági tagja, a Rail Cargo Hungaria CSO-ja, Dr. Kovács Imre, az RCH Igazgatóságának elnöke, CEO, és Kotiers Román, CFO