NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Felsőoktatási logisztikai labort avattak Zalaegerszegen

A Zalaegerszegen is üzemet működtető Flex International és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg együttműködésében olyan logisztikai labort adtak át a zalai megyeszékhelyen, ahol a valós logisztikai feladatokat tudják szimulálni.

Lambertné Katona Mónika, a BGE zalaegerszegi karának dékánja a keddi tanévnyitót követő avatáson elmondta: az egyetemen a Flex az első, amely saját beruházásban, „okos” technológiákra épülő labort alakított ki. A Pick to Light elnevezésű logisztikai rendszert a Flex magyar mérnökei hozták létre; egy vonalkód leolvasása után világító jelek mutatják a raktári rendszerben, hogy milyen alkatrészek szükségesek egy adott termék összeállításához.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról tett említést, hogy a zalai megyeszékhely felsőoktatási intézményeiben hamarosan összesen 5,2 milliárd forintos, infrastrukturális, illetve kutatás-fejlesztési programok indulnak. A város ugyancsak jelentős fejlesztések előtt áll, a 42 milliárdos tesztpályán kívül ősszel elkezdődik a 170 milliárd forintos költségű R76-os gyorsforgalmi út építése, továbbá logisztikai központ és konténerterminál is épül.

MTI