NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Scania rekordmennyiségű hibrid buszt szállít Norvégiába

A Scania 140 darab tömegközlekedésben használt buszt szállít Oslótól, a norvég fővárostól dél-nyugatra található Kristiansand városába.

Scania Citywide LE Suburban, Fotó: Jonas Forsberg 2017

A buszokkal együtt a Scania Fleet Care szolgáltatást is adja a svéd cég, teljes körű felelősséget vállalva ezzel a flotta javításáért és karbantartásáért.

A buszok mindegyike üzemeltethető biodízellel, és 70 közülük el van látva hibrid technológiával, így ez a szállítás mondható a Scania legnagyobb hibrid járműflotta átadásának a mai napig.

A megrendelt járművek között találunk Scania Citywide LE Suburban Hybrid típust, Scania Citywide LE Suburbant és Scania Higer A30 buszokat különböző felszereltségekkel. Valamennyi autóbusz biodízellel is üzemeltethető. A buszok 2018 júliusában lépnek forgalomba, és a Boreal Buss Közlekedési Vállalat üzemelteti majd az Agder Kollektivtrafikk tömegközlekedési szolgáltató nevében. A Boreal Buss-nak nem ezek az első Scaniái, hiszen már 170 Scania buszt üzemeltet Norvégiában.

A megállapodás része egy hétéves Scania javítási és karbantartási szerződés is. A Fleet Care szolgáltatással az ügyfél javíthatja a teljes flotta rendelkezésre állását, jobb költségellenőrzést tesz lehetővé, valamint pozitív hatással van a pénzforgalomra is. A Scania mérnökei és technikusai folyamatosan diagnosztizálják és megtervezik a szükséges intézkedéseket és azok idejét, minimalizálva ezáltal a közlekedési folyamatokban bekövetkező zavarokat.