NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Támogatják az önkormányzatok kezelésében lévő utak fejlesztését

Homolya Róbert a XVII. kerületi Ferihegyi út újonnan elkészült szakaszának átadó ünnepségén elmondta, hogy a kormány a XVII. kerületi önkormányzat fejlesztési igényét elfogadta, az út 2,3 kilométerrel történő meghosszabbításának 1,5 milliárdos költségéből csaknem 1,3 milliárd forintot biztosított a központi költségvetésből.

Fotó: Pongrátz Anita/NFM

Az államtitkár kitért arra is, hogy a fejlesztéssel a kerületben élők és a kerületen átmenők közlekedése egyszerűbbé és biztonságosabbá válik, illetve az átmenő forgalom a lakók nyugalmát sem zavarja majd.

Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere elmondta, hogy a Ferihegyi út meghosszabbítása két ütemben zajlott. Az első ütemben a kormány a fejlesztésre 630 millió forint, a második ütemben pedig 670 millió forint támogatást adott, a kerület önkormányzata az út meghosszabbításához körülbelül 240 millió forinttal járult hozzá.

A 2,7 kilométer hosszú út első szakaszát, amely a Melczer utcától a Bocskaikert utcáig tartott 2014 márciusában adták át, a második szakasz fejlesztése a Bocskaikert utcától a Baross utcáig, illetve a Bélatelepi útig tartott. A 7 méter széles úthoz szikkasztóárok és járda is épült – tette hozzá.

MTI