NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Kinőtt a földből a repülőtéri szálloda

Nyolc hónappal az alapkő letétele és a földmunkák megkezdése után már az összes emelet megépült, vagyis elérte a legmagasabb pontját az ország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája. Az ilyenkor hagyományos bokrétaavató ünnepségen a beruházó WING Zrt. és a Budapest Airport vezetői bejelentették, hogy a repülőtéri hotel a tervek szerint idén év végén fogadhatja az első vendéget.

forrás: Budapest Airport

Az 5200 négyzetméteres szálloda ötödik szintjével május elejére készült el a Market Építő Zrt. Az átriumos épület összesen 145 szobával rendelkezik majd, amiket a repülőtér hangulatát idéző és a kor belsőépítészeti trendjeit követve alakít ki az üzemeltető Accor csoporthoz tartozó ibis Styles hotellánc.

forrás: Budapest Airport

Az ibis Styles Budapest Airport Hotel egy 250 fős konferenciaközponttal, vendéglátó részlege pedig egy 125 fő befogadóképességű étteremmel és egy lobby bárral rendelkezik. A tervezett étterem és a bár alkalmas lesz arra, hogy egyszerre szolgálja ki a szállóvendégek igényeit és a repülőtérről érkező külső vendégeket is, akik két repülőjárat között, az átszállás idején vennék igénybe a szálloda éttermét vagy bárját. A szálloda egyúttal tökéletes rendezvényhelyszín a magyarországi üzletemberek részére is, hogy itt bonyolítsák külföldi partereikkel zajló találkozóikat.

Az eseményen Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kiemelte, hogy a repülőtér elmúlt években tapasztalt rekord mértékű forgalomnövekedése az idei első negyedévben sem lassult le, éppen ezért fontos, hogy a BUD 2020 fejlesztési program elemei időben elkészüljenek. A repülőtér 50 milliárd forintos beruházási programjához tökéletesen illeszkedik a hotel megépítése is.