NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és a Debreceni Egyetem

Újabb együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport – ezúttal a Debreceni Egyetemmel. A dokumentum aláírói az egyetem akadémiai tudásának és a vasúttársaság szakmai tapasztalatainak ötvözésével kívánják emelni a hazai műszaki, technológiai és természettudományi képzés színvonalát.

A MÁV-csoport és a Debreceni Egyetem között megkötött együttműködés célja az elméleti és a gyakorlati tudásbázis összekapcsolása, közös képzési és kutatási programok, illetve tudományos események szervezése, szakmai gyakorlóhelyek biztosítása, valamint a kiemelkedő tehetségek egyéni gondozása. E célok megvalósítása érdekében a felek mozgósítják saját szakmai kapcsolatrendszerüket és intenzívebben bekapcsolódnak egymást tevékenységébe is. A MÁV-csoport szakértői konzultációs lehetőséget biztosítanak az egyetemen tanuló hallgatók számára, illetve részt vesznek az intézetek, tanszékek szakmai háttérmunkájában, jegyzetek összeállításában, tananyagok fejlesztésében, meghívott vendégelőadóként pedig megosztják tapasztalataikat a diákokkal. A Debreceni Egyetem szakemberei a vasúttársaság által kezdeményezett és igényelt témákban külön kutatásokat és módszertani fejlesztéseket végeznek, továbbá közös kutatóműhelyeket hoznak léte. A felsőoktatási intézmény vállalja a MÁV-csoport vállalatainak egyetemen belüli népszerűsítését, ösztöndíjaik, pályakezdőknek szóló állásajánlataik közzétételét is.

Az együttműködésbe a hallgatói önkormányzat is bekapcsolódik: programjain alkalmat ad a vasúttársaság képviselőinek a részvételre, és félévente lehetőséget biztosít a MÁV-csoport vállalatainak a „Karrierpizza” rendezvény megszervezésére, ahol a hallgatók kötetlen formában ismerkedhetnek meg a cég szakembereivel.

A MÁV-csoport eddig a Budapesti Corvinus Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel, a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást. A MÁV vezetése mindent megtesz azért, hogy a cégcsoport számára hosszú távon is biztosítsa a magasan képzett munkaerő utánpótlását, ezért nyitott hasonló összefogásra más felsőoktatási intézményekkel is.