Az orosz KAMAZ-Master csapat nyerte meg a Dakar Ralit és az Africa Eco Race-t

A KAMAZ-Master versenyteherautókat Continental abroncsokkal szerelték fel a legújabb termék-együttműködés keretében.

Ez a két, országokon átívelő verseny jelenti a német prémium gumiabroncs-gyártó Continental, valamint az orosz KAMAZ-Master rali csapatai közötti termék-együttműködés kezdetét. Ennek keretében a KAMAZ-Master verseny-teherautóit és a kísérő autókat egyaránt Continental gumiabroncsokkal szerelték fel.

Miközben Eduard Nyikolajev és csapata a Dakar Rally 2017 utolsó szakaszát 19 percnyi előnnyel zárta, egy másik KAMAZ-Master csapat Dimitrij Szotnyikov vezetésével megszerezte a második helyet. A győztes sofőr Eduard Nyikolajev kiemelte a német abroncsgyártó érdemeit: „Semmilyen problémánk nem volt a gumikkal a verseny során. A futam első hete után ezek az abroncsok vittek minket győzelemre. A Dakar második fele hozta el a fordulópontot, ami gyakorlatilag eldöntötte a csapataink első és második helyezését a teherautó kategória végeredményében. A Continental gumiabroncsok kiváló teljesítményének köszönhetően nem veszítettünk időt kerékcserével, a versenytársainkkal ellentétben.”

A 2017-es Africa Eco Versenyt Andrej Karginyov csapata nyerte meg a teherautó kategóriában, míg Szergej Kuprianov csapata a negyedik helyezést ért el.

„Örülünk, hogy az abroncsaink hozzájárultak a KAMAZ-Master méltán megérdemelt győzelmeihez. A versenycsapataik elképesztő eredményeket értek el, és büszkék vagyunk arra, hogy a gumiabroncsaink helyt álltak az extrém vezetési körülmények között is. A gumiabroncsok bebizonyították, hogy ellenállóak a sérülésekkel szemben, emellett maximális teljesítményt nyújtanak a terepen is. A futamok során összegyűjtött adatokat és tapasztalatokat felhasználjuk a Continental jövőbeni fejlesztéseihez” – jegyezte meg Jaron Wiedmaier, a Continental oroszországi gumiabroncs divízióért felelős vezérigazgatója.

A KAMAZ-Master rali csapat 1988-ban alakult és a teherautó-gyártónak az egyetlen csapata, amely Oroszország színeiben évek óta sikeresen szerepel a versenyeken. A KAMAZ-Master sofőrjei 1990 óta vesznek részt a kontinensen átívelő Dakar Ralin. A csapat idén tizennegyedik alkalommal nyerte meg ezt a kihívásokkal teli versenyt. A KAMAZ-Master emellett háromszoros Off-Road Rally Világkupa győztes, és négyszeres Silk Way Rally győztesnek számít, illetve kiváló eredményekkel szerepel a különböző oroszországi versenyeken is.