Új Waberer's modell

A WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt. a Nemzetközi Fuvarozási Szegmensében (ITS) üzleti tevékenységeit a szerződéses ügyfelekre és az Európán belüli főbb kereskedelmi sávokra irányítja.

Mivel a koronavírus-válság jelentős hatással volt az európai logisztikai szektorra, a Waberer’s azonnali intézkedéseket vezetett be 2020 márciusában. A válság az európai nemzetközi logisztikai piac méretét és felépítését azonban hosszú távon is befolyásolhatja. Ezért a Waberer’s úgy döntött, hogy átalakítja üzleti modelljét a következő időszakban.

  • Az ITS eddig egy „taxi” modellt követett, amely központilag és folyamatosan optimalizálja a kamionok és a megbízások közötti egyezést. A jelenlegi környezetben ez a modell sok bizonytalanságot eredményez a bevételek és a kamionok kihasználtsága szempontjából, és nagymértékben támaszkodik az alacsonyabb jövedelmezőségű „spot” szállítási piacra, ezért leváltásra kerül. Ehelyett egy „kereskedelmi sáv” modell kerül bevezetésre, amely az ismétlődő megrendelésekre összpontosít és az Európán belüli főbb kereskedelmi útvonalakra koncentrálódik.
  • A modellváltással összhangban a Nemzetközi Fuvarozási Szegmens az üzleti fókuszt a szerződéses ügyfelek felé irányítja, ami nagyobb stabilitást jelent a bevételekben, és magasabb szolgáltatási minőséget biztosít.
  • A 6 hónapos végrehajtási szakaszban a Waberer’s fokozatosan hozzáigazítja az ITS folyamatait és kapacitásait az új működési modellhez és a piaci helyzethez.

Erdélyi Barna vezérigazgató és az Igazgatóság tagja elmondta: „Új kezdeményezéseinket abban a szellemben alkottuk meg, hogy a Waberer’s Nemzetközi Fuvarozási Szegmensét ügyfélközpontúbb, stabilabb és magasabb fedezetű vállalkozássá alakítsuk. A következő 6 hónap során végrehajtandó terv jelentős lépést jelent az ITS profitabilitási fordulata felé, és hozzájárul ahhoz, hogy a Waberer’s erősebb vállalatként emelkedjen ki a válságidőszakból.”