NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Rail Cargo Hungaria újabb engedélyeket kapott a NAV-tól

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi engedélyével lehetővé tette, hogy az uniós áruk továbbításával, illetve az átmeneti megőrzéssel kapcsolatos vámügyi tevékenységet érintően a Rail Cargo Hungaria számára a banki biztosítéknyújtás helyett elegendő adott referenciaösszegű garanciavállalás.

A NAV legújabb, novemberi határozatában újabb kedvezményeket adott a vállalatnak az összkezességi engedélyben foglalt két vámügyi tevékenységre vonatkozóan. A vasúttársaság így minden korábbinál kedvezőbb feltételek mellett végezheti vámtevékenységét.

Az uniós árutovábbítással kapcsolatos feladatokat érintően a NAV – miután ismételten megvizsgálta az RCH pénzügyi biztonságát – engedélyezte a referenciaösszeg megemelését. A döntésnek köszönhetően a társaság több uniós árutovábbításra vonatkozó megrendelésnek tud eleget tenni a továbbiakban.

Az átmeneti megőrzéssel kapcsolatos tevékenységet érintően a NAV-tól az RCH megkapta a raktár működtetésével kapcsolatos engedélyt is. Ezzel párhuzamosan életbe lépett az is, hogy az adott referenciaösszeg határáig végezhet átmeneti megőrzési feladatokat.