Huszonhat Vectron érkezik a Dán Államvasutakhoz

Huszonhat Vectron érkezik a Dán Államvasutakhoz

A Dán Államvasutak (DSB) és a Siemens 26 váltakozó áramú (AC) Vectron lokomotív szállításáról szóló szerződést írt alá.

A mozdonyokat Dánia és Németország területén üzemeltetik majd, és az ütemterv szerint a leszállításuk 2020 végén kezdődik. A DSB céggel kötött szerződés tartalmazza a mozdonyok karbantartását 10 évig, továbbá szerepel benne további 18 egység leszállítására, valamint a karbantartási megállapodás újabb öt évre történő meghosszabbítására vonatkozó opció.

A Siemens München-Allach-i üzemében gyártott mozdonyokat elsősorban a regionális közlekedésben fogják használni mint a DSB 113 kétszintes személyszállító kocsijának vontató egységeit. A mozdonyok maximális kimeneti teljesítménye 6400 KW, a legnagyobb sebessége pedig 200 km/óra. A Vectron AC lokomotívokat 15 kV/16,7 Hz és 25 kV/50 Hz váltakozó feszültségű (AC) rendszerekhez tervezték, és felszerelték az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer (ETCS), valamint a német PZB/LZB és a dán ZUB rendszer berendezéseivel.

A Siemens már több mint 670 alkalommal értékesített Vectron mozdonyokat, 15 országban 37 ügyfél számára. A Vectron flotta által eddig megtett út hossza meghaladja a 110 millió kilométert. A mozdonyok jelenleg Ausztriára, Bulgáriára, Horvátországra, a Cseh Köztársaságra, Finnországra, Németországra, Magyarországra, Olaszországra, Hollandiára, Norvégiára, Lengyelországra, Romániára, Szerbiára, Szlovákiára, Szlovéniára, Svédországra, Svájcra és Törökországra érvényes működési engedéllyel rendelkeznek.