Új beruházás az Audinál: kutatás-fejlesztési központ épül Győrben

Jubileumi év kezdődött az Audi Hungaria számára: Az Audi 25 évvel ezelőtt, 1993. február 18-án alapította meg hivatalosan győri vállalatát. A jubileumi sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere és Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke is részt vett. Az eseményen többek között elárulták, hogyan teljesített a győri üzem tavaly, hogyan pörög fel az elektromotorok gyártása, mikor indul az új modell, a Q3-as termelése és egy új K+F központ megépítését is bejelentették.

Az új Q3-as modell gyártása már nyár után megkezdődik, ehhez egy új, 80 000 négyzetméteres karosszériagyár épült Győrben, ahol már 700 robotot helyeztek üzembe.

Az is kiderült, hogy kormányzati támogatással, 6,15 milliárd forintból új kutatás-fejlesztési központot (K+F) hoznak létre Győrben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen azt is elmondta, hogy az e-motorok és új generációs belső égésű erőforrások kutatásával, fejlesztésével foglalkozó létesítményben harminc új fejlesztőmérnök kap állást. Hozzátette, a járműipar a magyar gazdaság zászlóshajója, amelynek termelési értéke először tavaly haladta meg a nyolcezer milliárd forintot, ezzel az ipari kibocsátás 28,7 százalékát adva.

Az Audi direkt és indirekt módon közel 30 000 embernek biztosít munkahelyet Magyarországon, az újabb beruházással pedig tovább bővül a vállalat által foglalkoztatottak köre.

portfolio.hu