Több kiemelt beruházás megvalósítása zajlik Békés megyében

Több, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás megvalósítása zajlik Békés megyében – mondta a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) kihelyezett elnökségi ülésén szerdán Orosházán.

Rákóczi Attila kifejtette, több vállalakozás is beruházást valósít meg a megyében, egyebek közt az autóipari alkatrészeket, busz alvázakat, üzemanyag tartályokat gyártó Csaba Metál Zrt. két telephelyén, Békéscsabán és Szeghalmon. Az autóalkatrész és mezőgazdasági gépgyártó Linamar Hungary Zrt. is bővíti mind a békéscsabai, mind az orosházi üzemét, a pulykafeldolgozással foglalkozó Gallicoop Zrt. szarvasi telephelyén pedig új, innovatív csomagolócentrum épül.

Körösladányban a Sebes-Körös-híd felújítását, továbbá a Gyoma – Békéscsaba vasútvonal biztosítóberendezésének korszerűsítését is tervezik. Békéscsabán a Modern városok program keretében is több beruházás lesz a közeljövőben – sorolta.

Rákóczi Attila elmondta, több kiemelt beruházás már megvalósult a Viharsarokban, felújították a 47-es út Békéscsaba – Szeged közti szakaszát (8,9 milliárdból), befejeződött a békéscsabai Orosházi úti felüljáró kivitelezése (5,85 milliárd forintból) és az M-Flexilog Kft. új raktárépületének és gyártóbázisának építése is (3,3 milliárd forintból).

MTI