Telenortól igazolt kereskedelmi vezetőt a WebEye

A WebEye Telematics Group járműkövető rendszerek fejlesztésével foglalkozó cég ambiciózus profitelvárások és a telematikai szolgáltatások körének bővítése érdekében átalakította vezetői struktúráját; a legfontosabb pozíciókra elismert szakembereket igazolt. A jelentősebb átalakítások és kinevezések kereskedelmi, gazdasági és HR területeken zajlottak le 2017 végén. A WebEye új kereskedelmi- és marketing vezetője a Telenor értékesítési igazgatói székéből érkezett a magyar IT céghez.

A Kereskedelmi Igazgatóság élére Tóth Levente került, aki korábban a Telenor üzleti értékesítési és marketing igazgatójaként dolgozott. Tóth Leventefelsővezetőkénttöbb mint 12 évet töltött el multinacionális környezetben az ICT/ Telekommunikáció iparágban, elsődlegesen a mobilkommunikációs szegmensben. Munkája mellett aktív közéleti tevékenységet is folytat. Tagja a Menedzserek Országos Szövetsége elnökségének.Fő feladata a WebEyestratégiai értékesítési- és marketing tevékenységek vezetése lesz- hazai és nemzetközi szinten egyaránt – annak érdekében, hogy a cég igazi multinacionális szolgáltatóvá váljon.

A WebEye Szeitz Áront nevezte ki a Gazdasági Igazgatóság élére. A szakember felel a stratégiai szintű beszerzési- és gazdasági döntésekért, ill. a pénzügy, a controlling és a könyvelés is az igazgatósághoz tartozik. A vezető az AudioNova technológiai cégtől érkezett, ahol pénzügyi vezetőként a magyarországi kereskedelmi láncért felelt. Több, mint 10 éve vezet különböző iparágakban pénzügyi csapatokat, illetve nemzetközi projekteket. Fő célja a csoporton belüli reporting struktúra kialakítása a nemzetközi standardokkal összhangban.

Az új generációk eltérő igényeire reagálva, többek között egy belső karrier-rendszer kialakítása az új HR vezető célja és feladata. Dr. Kanicsár Henriett az Erőforrás Igazgatóság vezetőjeként azonban nem csupán a HR, de az oktatás, a belső kommunikáció, valamint a joggal kapcsolatos valamennyi aktivitás felügyeletét is ellátja. Az évtizedes közigazgatási és versenyszféra tapasztalatokkal rendelkező szakember további célja, hogy erősítse a belső- és leányvállalati kommunikációt a több mint 300 munkavállalót foglalkoztató cégnél.

Nagy kihívás, de egyben óriási potenciál a cégstruktúra átalakítása és az új vezetők érkezése. Hiszünk benne, hogy a változtatásokkal képesek vagyunk megfelelni az ambiciózusprofitelvárásoknak és maximálisan kielégíteni dinamikusan növekvő ügyfélbázisunk igényeit.” – kommentálta a változásokat a vezérigazgatói feladatokat továbbra is ellátó Németh Pál.

A WebEye Hungary nettó árbevétele 2016-ban 2,019 milliárd forint volt, a 2017-es árbevételben pedig további 158 millió forintos bővülésre számítanak. A WebEye Telematics Group csoport konszolidált árbevétele 2016-ban 4,086 milliárd forint volt, a cégcsoport konszolidált árbevétele 2017-ben várhatóan eléri majd a 4,372 milliárd forintot.