NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Hitachi szerszámgépek új márkaneve: HiKOKI

A Hitachi szerszámgépek új márkaneve: HiKOKI

György Tibor, a Hitachi Power Tools Magyarország cégvezetője elmondta, hogy a névváltozás a minőségi és innovatív szerszámgépek forgalmazásában semmilyen fennakadást nem okoz, több mint 450 modellből álló kínálatuk a 300 magyarországi márkakereskedőnél továbbra is hozzáférhető. Hangsúlyozta, hogy a termékek ugyanazokból a japán gyárakból, ugyanolyan modell néven kerülnek ki, mint eddig.

A KKR pénzügyi befektető cég 2017 tavaszán vásárolta meg a korábbi anyacégtől, a Hitachi Koki Ltd. összes részvényét. „Ez kijelöli egy új korszak kezdetét, amire jól felkészültünk, és ami számos új lehetőséget nyit meg előttünk.” – hangsúlyozta Yasushi Fukui, a Koki Holdings Europe GmbH igazgatója. Hozzátette, hogy a vállalat fel fogja használni a professzionális szerszámgépek kifejlesztése és gyártása terén szerzett több évtizedes tapasztalatát: „A HiKOKI elkötelezett abban, hogy továbbra is azt a minőséget, teljesítményt és innovációt nyújtsa, amelyet a professzionális felhasználók elvárnak a cégünktől”.Yasushi Fukui kiemelte: „Fenntartjuk növekedésünket és kihasználjuk az új lehetőségeinkből adódó előnyöket.”

Új függetlenség – új lehetőségek

Yasushi Fukui úgy látja, hogy a jövőben fontos lehetőségek nyílnak meg a japán szerszámgépgyártó cég számára.

Kifejtette: A HiKOKI a Hitachi hagyományait fogja követni Európában és arra törekszik, hogy megfeleljen a különféle elvárásoknak és az európai szerszámgép piac igényeinek. A KKR-rel együtt a HiKOKI egyértelműen a további növekedésre fókuszál. Új lehetőségeket és szabadságot kíván biztosítani a vállalat számára e cél elérése érdekében.