NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új vezető a Rail Cargo Logistics - Hungaria élén

Új vezető a Rail Cargo Logistics - Hungaria élén

A Rail Cargo Logistics – Hungaria Kft. ügyvezetői posztját 2018. július elsejétől Olár Andrea tölti be. A csaknem három évtizedes vasúti szállítmányozói tapasztalattal rendelkező szakember a Schenker vasúti igazgatói beosztását cserélte fel a piacvezető speditőr vállalat vezetőjének pozíciójára, ahol Vernes Andrást váltotta.
Karrierjét a Metalimpex külkereskedelmi vállalatnál kezdte, majd a cég utódvállalatánál, a Metcospednél vezette az exportosztályt. 2007-től annak a Romtrans Hungáriának lett az ügyvezetője, amely 2011-ben beolvadt a Schenkerbe, ahol Vásárhelyi Árpád mellett dolgozott.

A Rail Cargo Logistics – Hungariához történt csatlakozása szervesen illeszkedik a szakember szakmai orientációjába. Szakdolgozatát a szállítmányozói piac globalizációjának, a vasút liberalizációjának hatásairól és a lehetőségeiről írta egy jelentős közép-kelet-európai szállítmányozó vállalat magyar leányvállalata számára. A 2007-ben a Metropolitain Egyetemen megfogalmazott gondolatait most a gyakorlatban válthatja valóra.

Olár Andrea régóta kapcsolatban állt a Rail Cargo Grouppal, ismeri annak szervezeti működését, munkamódszereit és munkatársait is. Új pozíciójában elsődleges feladatának tekinti a Rail Cargo Logistics – Hungaria növekedésének támogatását új üzletek, forgalmak és megbízók megnyerésével. Ennek érdekében a meglévő üzletek mellett új projekteket indít, beleértve a cégcsoportban már működő kínai vasúti fuvarozási szolgáltatásokat, az iráni piacot és az intermodális, illetve konvencionális forgalmak fejlesztését.

Feladatának tartja, hogy a Rail Cargo Logistics – Hungaria képes legyen az olyan árukibocsátó cégek számára is optimális fuvarozási megoldást kínálni, amelyek eddig úgy gondolták, hogy számukra szóba sem jöhet a vasúti fuvarozás. Ennek érdekében latba veti a társaság raktárlogisztikai és közúti fuvarozási képességeit is.