NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Megkezdte kapacitásainak további bővítését a BILK Logisztikai Zrt.

Megkezdte kapacitásainak további bővítését a BILK Logisztikai Zrt.

A BILK Logisztikai Zrt. megkezdte magasraktár kapacitásainak bővítését: a munkagépek felvonultak egy 3800 malapterületű csarnok alapozásához. A több mint félmilliárd forint értékű beruházás ősz elejére készül el. Átadását követően a BILK Logisztikai Zrt. összes raktár- és irodaterülete 184 ezer m2-re növekszik. A komplex logisztikai szolgáltatások nyújtására alkalmas újabb csarnok kizárólagos használatát jövendő bérlője több mint 11 évre előre lekötötte.

A 12,2 méter hasznos belmagasságú épület megvalósítását két meglévő raktárépület közötti szabad terület beépítése teszi lehetővé. A kreatív megoldásra azért van szükség, mert a 70 hektáron elterülő logisztikai park egyébként már betelt: a bérlők a rendelkezésre álló raktárkapacitások közel 100 százalékát igénybe veszik. Az „A” kategóriás logisztikai-, gyűjtő-, illetve hűtött raktárcsarnokokat, és ADR-minősítésű raktárakat a hozzájuk tartozó irodákkal együtt a Budapest és a régió ellátásában kulcsszerepet játszó termelő és kereskedelmi vállalatok hosszú távú szerződésekkel veszik bérbe.

Budapest térségében tartósan növekszik az értéknövelt logisztikai szolgáltatások iránti kereslet és a BILK Zrt. megfelel ezeknek az igényeknek. A társaság a hagyományos raktározást magas színvonalú, a bérbeadást kiegészítő, egyedi üzemeltetési szolgáltatásokkal tudja kiegészíteni saját maga és partnerei révén, így bérlői élvezhetik az árukezelési komplex logisztikai szolgáltatásokat,nagy kapacitású gyártási rendszerek „just in time” kiszolgálását, logisztikai információs központot, finishing logisztikai funkciókat, speditőri és szállítmányozási-, valamint vámszolgáltatásokat.

A BILK Zrt. a növekvő igények kielégítése érdekében folytatja kapacitásbővítési programját. Elkészültek az építési engedély benyújtásához szükséges tervek összesen 30 ezer m2 területű, több részből álló raktárcsarnok-együttes beruházásához. A 2019 és 2020 között megvalósítandó létesítmények azon a BILK Zrt.-vel határos 7,5 hektár területen épülnek fel, amelyet a részvénytársaság 2017 novemberében megvásárolt.A tervezés szakaszában vannak a jelenlegi raktárvárossal való összeköttetéshez szükséges infrastrukturális beruházások is.