NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A DHL Express megnyitotta új központját a Budapest Airport Business Parkban

A DHL Express megnyitotta új központját a Budapest Airport Business Parkban

Az új központ egy 6 000 m2-es, a vállalat igényeire szabott raktárból, egy 2 400 m2-es irodakomplexumból és egy 4 500 m2-es munkaterületből áll. A zöldmezős beruházás összértéke 8 milliárd forint (25 millió euró).

 

Az új raktárban helyet kapott az ultramodern, teljesen automatizált szortírozó rendszer, amely óránként 6 000 csomag válogatását végzi, és osztja el Lipcsébe, a DHL európai központjába tartó repülőgépekre. Az új szortírozó rendszernek és a megnövelt árufeldolgozó kapacitásnak köszönhetően a DHL Express azt tervezi, hogy futárai még korábban indulnak majd, és később érkeznek vissza az új telephelyre. A hosszabb kiszolgálási időszak alapján a vállalat várhatóan bővíteni tudja prémium szolgáltatásai körét és lefedettségét is. Az új központ több mint 200 munkavállalót foglalkoztat.

Közép- és Kelet-Európa fontos növekedési régió a DHL Csoport számára. Az új létesítményünk jelentős mérföldkő a DHL Express 25 éves magyarországi történetében. Ez az egyik legnagyobb projektünk, amit az elmúlt években megvalósítottunk, és amely bizonyítja a Deutsche Post DHL Csoport elkötelezettségét Magyarország és a kelet-közép-európai régió iránt. A zöldmezős beruházásnak köszönhetően megháromszorozhatjuk csomagfeldolgozó kapacitásunkat, és szélesebb szolgáltatási portfóliót tudunk kínálni ügyfeleinknek” – mondta el John Pearson, a DHL Express Európáért felelős vezérigazgatója.

Azzal, hogy DHL Global Forwarding és a DHL Freight is a Budapest Airport területén működik, tovább erősödnek a szinergiák a három üzletág között, ami még hatékonyabb működést, a szolgáltatások és a cross dock megoldások további fejlesztését teszi lehetővé. Az új telephelyen nemcsak a munkakörülmények javultak, hanem a raktárunk működése is hatékonyabb lett” – tette hozzá Bándli Zoltán, a DHL Express magyarországi ügyvezetője.

Az új logisztikai bázist a Market Építő Zrt. építette, az építkezés projektmendzsmenti feladatait a CBRE Hungary végezte. A létesítmény teljes területe 13 000 m2, amely egy 2 400 m2-es irodaépületből, egy 6 000 m2-es raktárból és egy 4 500 m2-es munkaterületből áll. A DHL Express augusztusban költözött be az új létesítménybe. A Budapest Airport és a DHL Express közötti bérleti szerződést 15 évre kötötték.