NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Újabb rekord a Debrecen Airporton

2017 decemberében, a tavalyi év azonos időszakához képest 17 százalékkal több, 22 400 utas fordult meg Magyarország második legforgalmasabb repülőterén.A 2017-es év teljes időszakára vonatkoztatva a növekedés 2016-hoz képest plusz 12 százalékos volt, ami egy év alatt plusz 33 784 utast jelentett.

„A Debrecen Airport 2017-es utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó hónapja a tavalyi decemberhez képest is rendkívül forgalmas volt, hiszen sokan látogattak haza külföldről szeretteikhez, rokonaikhoz a karácsonyi ünnepekre, miközben a téli szünidős városlátogatások száma is évről évre egyre dinamikusabban fejlődik. 2017. december 18. óta már összesen nyolc európai és izraeli régió érhető el közvetlen menetrend szerinti összeköttetéssel Debrecenből.

forrás: 4024.hu

2018-ra még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben, a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. További növekedést várunk az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakákat tekintve, és a régió szállodáinak kihasználtsági mutatói is várhatóan javulni fognak. A Debrecen Airport által generált turistaforgalom jelentősen hozzájárult a 2017-es IFA és ÁFA bevételekhez, új munkahelyeket teremtett az idegenforgalmi szektorban, és növelte a régió vállalatainak és vállalkozásainak az összeköttetést a piacok és az anya- és leányvállalataik között” – mondta a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója, Tamás László

2017. december 18-án elindult a Wizz Air új járata Moszkvába, amellyel nyolcra bővült az elérhető menetrend szerinti járatok száma, és a szomszédos országok regionális repülőterei közül egyedül Debrecenből van közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. A téli és tavaszi hónapokban a kultúrára, vallási turizmusra és városi vakációra szomjazók Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal, illetve a Lufthansa segítségével a müncheni repülőtéren keresztül egy átszállással több mint 100 úti célra utazhatnak el a Debrecen Airportról 2018. március 29-e után hetente már öt alkalommal.