NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Újabb ezer parkolóhely épül a budapesti repülőtéren

Újabb ezer parkolóhely kialakítását kezdte meg a Budapest Airport; a szabadtéri repülőgép múzeum, az Aeropark régi helyén is parkolhatnak nyártól az autósok. A Budapest Airport az új parkoló átadása után nem kevesebb, mint 4 700, különböző kategóriájú új helyet kínál az autósoknak.

Ismét munkagépek és exkavátorok dolgoznak a repülőtéri biztonsági kerítés közvetlen közelében. Az Aeropark régi helyszínén lévő óriási gödröt töltik fel földdel, hogy a 2 Terminálhoz közeli helyen újabb ezer, Holiday Parking kategóriájú parkolóhelyet alakítsanak ki.

A mintegy 3 millió eurós, azaz közel 1 milliárd forintos beruházás része a Budapest Airport BUD 2020 névre keresztelt, ötéves repülőtér-fejlesztési programjának, aminek keretében összesen 160 millió eurót, azaz mintegy 50 milliárd forintot költenek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér korszerűsítésére. Az új parkolót, amelyet a nyári utazási csúcsszezonban már birtokba vehetnek az autósok, újabb 150 méternyi fedett gyalogjáró köti össze a terminálhoz vezető, már átadott gyalogjárókkal.

A Budapest Airport által kínált parkolók egyre népszerűbbek az utasok körében, különösen az online foglalással együtt járó nagyarányú kedvezmények, akciók vonzzák az autósokat.” – jelentette ki Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér kereskedelmi szolgáltatások vezetője. Hozzátette: „Az egyre dinamikusabban növekvő forgalom egyre nagyobb keresletet generál a parkolás területén is, így immár második éve nem kevesebb, mint ezer hellyel bővítjük a parkolóinkat, amelyek kínálata igazodik az utasok igényeihez és pénztárcájuk lehetőségeihez is.

A Budapest Airport jelenleg négyféle parkolási terméket (Business, Holiday, Holiday Plus és Holiday Lite) kínál, amennyiben nem csak rövid, egy-két órás megállásról van szó a repülőtéren. Ezeket a repülőtér online foglalási rendszerén keresztül is el lehet érni.