NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új korszak a Wizz Airnél: Budapestre érkezik az első Airbus A321neo

Új korszak a Wizz Airnél: Budapestre érkezik az első Airbus A321neo

A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő, valamint Közép- és Kelet-Európa vezető diszkont légitársasága ma Hamburgban átvette az első Airbus A321neo repülőgépét, mely a 256 repülőgépet tartalmazó rendelésállományának első darabja.

A Pratt & Whitney GTF hajtóművekkel ellátott,új generációs Airbus A321neo a ma elérhető legszélesebb egyfolyosós kabinnal rendelkező, 239 üléssel felszerelt repülőgép.A legmodernebb mai technológiával érkező repülőgép maximális rugalmasságot és üzemanyag-hatékonyságot, valamint alacsony üzemeltetési költségeket biztosít a Wizz Air számára.

A Wizz Air jelenleg 109 darab Airbus A321 és A320 repülőgépből álló flottát üzemeltet Európa-szerte. Ez az új repülőgép a magyar lajstromjel alatt jegyzett 100. repülőgép. A vállalat a 256 darab Airbus neo repülőgépre leadott rendelésével a típuscsalád legnagyobb vásárlójává vált, miközben a neo modellek mellett további 5 darab A321ceo gépre is megrendelést adott.

Az Airbus A321neo a legújabb technológiát képviseli a légi közlekedésben. A gép új generációs hajtóművei és a kabintér iparági referenciát jelentő újításai együttesen csaknem 20 százalékos üzemanyag-megtakarítást biztosítanak. Az Airbus neo környezetvédelmi szempontból is a világ élvonalához tartozik: zajterhelése közel 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest, valamint nitrogén-oxid-kibocsátása is 50 százalékkal kisebb az elődeihez viszonyítva.

A Wizz Air az európai légi közlekedés egyik leginnovatívabb légitársasága;folyamatosan megújul a fogyasztói interakciós platformja, valamint a légitársaság a legújabb megoldásokat alkalmazza a vállalat üzemeltetése során is. Ennek egyik legjobb példája a ma átvett Airbus A321neo repülőgép. Ezen innováció első haszonélvezője, Magyarország, Budapest, mivel 2019-ben ide érkezik az első hét Airbus A321neo.

A ma átvett repülőgép március 8-án, Budapest és Róma–Fiumicino között áll forgalomba. A következő hónapokban összesen hét Airbus A321neo érkezik a Wizz Air legnagyobb bázisára, Budapestre, ahonnan először London–Lutonba, Alicante-be, Barcelonába, Lisszabonba, Eindhovenbe, Madridba, Tel-Avivba, Frankfurtba, Malmöbe, illetve Berlinbe szállít majd utasokat.