NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Tízmilliókkal támogathatja az önkormányzat a Wizz Air debreceni bázisának bővítését

Tízmilliókkal támogathatja az önkormányzat a Wizz Air debreceni bázisának bővítését

Decemberben újabb bázisgépet hoz Debrecenbe a légitársaság, s újabb hét járatot indítanak. Ebben az önkormányzat is segítségükre lehet.

A debreceni születésű Váradi József cége, a Wizz Air Hungary Kft. a bővítéshez a Debreceni Önkormányzat segítségét kérte. 60 millió forint vissza nem térítendő, csekély összegű támogatás iránti kérelmet nyújtottak be. A kérelmet a jogszabály szerint a Közgyűlés tulajdonosi bizottságának kell véleményeznie (erre jövő héten kerül sor), s a polgármester a bizottság döntése alapján hoz majd döntést.

Ilyen típusú kérelmekre a város költségvetésében már korábban elkülönítettek forrást, sőt, van egy másik támogatási forma, mellyel a munkahelyteremtő beruházásokhoz nyújt pénzügyi segítséget a város.

A Wizz Air hat éve van jelen a város tulajdonában lévő debreceni repülőtéren, ez idő alatt több mint egymillió utasuk volt az itteni járatoknak. Jelenleg Londonba, Tel-Avivba, Párizsba, Milánóba, Moszkvába, Eindhovenbe és Malmőbe repülhetünk a Wiz Airrel Debrecenből. Ezt a járatszámot duplázza meg hamarosan a légitársaság.

 

dehir.hu