NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Teljes körű pilótaképzés Magyarországon: Wizz Air Pilóta Akadémia

Teljes körű pilótaképzés Magyarországon: Wizz Air Pilóta Akadémia

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága ma bejelentette a Wizz Air Pilóta Akadémia indítását magyar lakosok részére. A program repülni még nem, vagy kevéssé tudó fiatalok számára egyedi lehetőséget biztosít, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilóta engedélyt, és esélyt nyújt, hogy a Wizz Air pilótájaként dolgozzanak.

A program keretein belül a WIZZ a tandíj jelentős részének előfinanszírozásával támogatja a bizonyos feltételeket teljesítő jelentkezőket, hogy ezzel is könnyítse pilótakarrierjük beindítását. A magas minőségű, a Wizz Air szigorú követelményeinek megfelelő oktatást szerződött pilótaképző szervezetek biztosítják: a magyar Tréner Kft. (Nyíregyháza) és a görög Egnatia Aviation (Kavala).

A Wizz Air Pilóta akadémia célja a kezdetektől fogva az, hogy végigsegítse a kadétokat a programon, teljesen felkészítve őket a Wizz Airnél indítandó karrierjükre. A program lengyelországi, romániai és bulgáriai indulása óta már négy kurzus kezdődött el, ahol 5 hónap intenzív tréninget követően az első két kadétcsoport 100%-os sikerrel teljesítette az első értékelést. A Pilótaakadémia és minden további szükséges tréning elvégzése után első tisztként kezdhetnek dolgozni a Wizz Air járatain, majd további gyakorlat megszerzésével válhatnak a későbbiekben kapitánnyá és/vagy Airbus A320/A321 oktatóvá.

A 17-21 hónapos integrált képzési program 750 óra földi képzésből, 60 óra szimulátoros gyakorlatból és 145 óra repülési gyakorlatból áll. Az ‘ab initio’ tréning folyamán a kadétok megszerzik az összes szükséges gyakorlatot és tudást ahhoz, hogy elindíthassák pilótakarrierjüket a Wizz Airnél, ezzel is segítve a légitársaság jelentős növekedését.

A Wizz Air nemrég ünnepelte a 100. repülőgép csatlakozását a flottához, mindössze 14 évvel a légitársaság indulása után. A WIZZ folytatja hálózatának bővítését, hogy egyike legyen Európa 5 legnagyobb légitársaságának, 10 éven belül 300 repülőgéppel és több mint 10 000 alkalmazottal 100 millió utast szállítva, és ezáltal is további növekedési lehetőségeket teremtve a Wizz Air munkatársainak.

A Wizz Air hamarosan megkezdi a magyarországi toborzást az Egnatia Aviation januári és májusi görögországi kurzusaira, valamint a Tréner Kft. márciusi és júliusi hazai kurzusaira, emellett lehetőséget kínál, hogy a nyílt napok alkalmával az érdeklődők személyesen találkozhassanak a Wizz Air Pilótaakadémia csapatával.

A WIZZ AIR PILÓTAAKADÉMIA KÖVETKEZŐ NYÍLT NAPJAI

DÁTUM SZERVEZET VÁROS HELYSZÍN
október 7. Egnatia Aviation Budapest Mercure Korona,
1053 Budapest, Kecskeméti u. 14.
október 13. Tréner Kft. Budapest Mercure Korona
1053 Budapest, Kecskeméti u. 14.

A programról további információ található a Wizz Air weboldalán: pilot-academy.wizzair.com