NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás online konferencia

A Lufthansa Csoport közvetlen fizetést támogató kártyaterminálokat telepít

Az „Amadeus Airport Pay” szolgáltatással a Lufthansa Csoport biztonságos és egyszerű fizetési lehetőséget vezet be a check-in pultnál. Az Amadeus és az Ingenico által kifejlesztett szolgáltatás a világ több mint 170 repülőterén lesz elérhető. Segítségével az utasok chipkártyával (betéti vagy hitelkártyával), Girocarddal vagy kompatibilis digitális pénztárcával fizethetnek a kiegészítő szolgáltatásokért (pl. a méret- vagy súlyhatár feletti poggyászért). A repülőtéri személyzet ugyanezeken a terminálokon kompenzációs fizetést is tud kezdeményezni, ha például az utas önként lemond egy túlfoglalt járat igénybevételéről.

Az Amadeus Airport Pay mint IT-megoldás emellett teljes körű ellenőrzést biztosít a Lufthansa Csoport számára a fizetési infrastruktúra felett azáltal, hogy sokféle fizetési műveletnél kétirányú csatlakozást tesz lehetővé. Izgatottan várjuk, hogy hamarosan több mint 170 repülőtér check-in pultjainál és jegyirodáiban vezethessük be a szolgáltatást” – tette hozzá Philipp Vetten, a Lufthansa Group Hub Airlines IT-alapú fizetési projektekért felelős vezetője.

Az Amadeus Airport Pay megoldás által alkalmazott szabvány a fizetőkártya-iparág által kidolgozott PCI-DSS biztonsági szabványokkal is teljes körűen kompatibilis. A kártyáknál PIN-kód használata előzi meg a csalást a fizetési folyamat közben.