NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Jóváhagyták a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

Az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt 3,8 millió eurós (mintegy 1,2 milliárd forint) állami támogatást, miután úgy találta, hogy a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt hozzájárulás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak – tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.

A közlemény szerint mivel a projekt hozzájárul a régió fejlődéséhez és javítja a régió összeköttetését anélkül, hogy jogtalanul torzítaná az egységes piacot, a bizottság úgy döntött, hogy a fejlesztési projekt összhangban van az uniós állami támogatási szabályokkal, valamint azzal a 2014-es repülési iránymutatással, amely a repülőtereknek és a légitársaságoknak nyújtott állami támogatásról szól.

A reptér modernizálása több elemből áll. A repülésbiztonság növelése érdekében olyan műszert telepítenek, amely a repülőgépek rossz látási viszonyok közötti landolását segíti elő, újjáépítik a biztonsági korlátokat, valamint egy új hidat építenek, amely a terminálokat köti majd össze.

MTI