Hatodszor is Skytrax-díjas a Budapest Airport

Hatodszor is Skytrax-díjas a Budapest Airport

Idén immár a hatodik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címet. A Skytrax által odaítélt elismerés a légi közlekedési szakma egyik legrangosabb kitüntetése, a díj történetében pedig most fordult elő először, hogy egy régiós légikikötő zsinórban ennyiszer nyerte el a címet.

Idén Londonban rendezték meg a 20. Skytrax díjátadót. A légitársaságokat és repülőtereket rangsoroló brit légi közlekedési tanácsadó cég, a Skytrax mintegy 8000 vendég előtt adta át a Budapest Airportnak a Kelet-Európa legjobb repülőterének járó elismerést.

Az elmúlt egy évben mintegy 13 millió utas megkérdezésével 160 országon átívelő, repülőtereket értékelő felmérést készített a Skytrax. A megkérdezett utasok véleménye alapján a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér ismét elnyerhette a „Legjobb kelet-európai repülőtér” címet.

„Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy ismét, immár egymás után a hatodik alkalommal elnyerhettük a Skytrax Kelet-Európa legjobb repülőterének járó díját – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. – Ez az egyik legrangosabb szakmai kitüntetés, amit a nemzetközi légi közlekedésben elérhettünk, és egyben az egyik legfontosabb visszajelzés számunkra, hiszen a díjról maguk az utasok döntöttek. A díj egyben kötelez is bennünket: most is azon dolgozunk, hogy tovább bővítsük a szolgáltatásainkat és ezzel növeljük a repülőtéri utazás kényelmét.”