DELFIN Díj a Budapest Airportnak

DELFIN Díj a Budapest Airportnak

Röviddel az ACI karbonsemleges minősítésének megszerzése után a Budapest Airport átvehette a Telekom által alapított DELFIN Díjat.

Energiaracionalizálási és fenntarthatósági törekvései elismeréseként a budapesti repülőtér üzemeltetőjét újabb jelentős környezetvédelmi díjjal, a Telekom 2008-ban alapított DELFIN Díjával tüntették ki. A DELFIN Díjat (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) összetett szempontrendszer alapján ítélik oda évről évre a pályázók közül legfenntarthatóbbnak ítélt vállalatoknak és szervezeteknek. A pályázatok elbírálása során a környezetvédelem mellett a társadalmi és gazdasági törekvéseket is figyelembe veszi a zsűri. A Budapest Airport többek között azzal érdemelte ki a rangos elismerést, hogy az elmúlt öt évben nem kevesebb, mint 44 százalékkal csökkentette az egy utasra számított szén-dioxid-kibocsátást, de olyan fejlesztések is fontos szerepet játszottak a díj megszerzésében, mint a terminálokon bevezetett LED-es világítás és a klímarendszer korszerűsítése.

A Budapest Airport a saját működésének optimalizálása mellett a repülőtér területén működő partnereit is hatékonyabb működésre ösztönzi. A három éve, 2015-ben indított Greenairport program keretében immár 36 partner összefogásával közös környezetvédelmi akciókkal teszik fenntarthatóbbá a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működését.